Наско Ментата достави радост на всички в родния си град

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 20, 2016 09:37

Наско Ментата достави радост на всички в родния си град

Акценти

  • Наско Минков Илиев е роден от Елхово, а родителите му са от Изгрев и Устрем
  • Като войник в елховското поделение се прослави с песента „Тез очи зелени”.

Свързани публикации

Цяла серия от радостни сюрпризи подари на всички в Елхово небезизвестният местен музикант Наско Ментата. Последната му визита бе през изминалия уикенд, довери специално за ”Сакарнюз” леля му Султанка. Пристигна в града миналата събота около 20,00 часа от Хасково и веднага отдели внимание на най-добрите си приятели. Той им поднесе приятни мигове в механа ”Траките“, по случай рождения си ден. Много весели емоции вля в пиано бара, където изнесе концерт на съгражданите си. Най щастлива и сюрпризирана обаче беше съпругата му, която получи специален подарък от него за Свети Валентин –лека кола. И тя съвсем не бе ”Жигули”, както се пее в една от популярните му песни. Не забрави и леля си, и баба си, които с нетърпение очакваха да му поднесат подаръка за рождения ден в блока на „Яница”, където живеят.

Наско Минков Илиев е роден от Елхово, а родителите му са от Изгрев и Устрем. Всички познават някогашния техник от Центъра за нови стоки и мода ”Яница”- Елхово, Минко, който релаксираше като музикант. За целия град той е известен и като Ментата. От там идва и названието на синовете му, които всички знаят като Наско и Мирослав Ментата. Най-вече, защото и двете момчета наследиха музикалните заложби от баща си. В момента и тримата се занимават с музика. Бащата Минко и майката Жечка отдавна са в Гърция, където Минко се е отдал на таланта си, Мирослав е в Елхово, а Наско живее със съпругата и детето си в Хасково.

Като войник в елховското поделение се прослави с песента „Тез очи зелени”. Тогава се яви на конкурса Божура и командирът на поделението, в което служеше, с гордост го освободи да дойде в редакцията на вестник ”Елховска дума” за интервю. Още от тогава си личеше непринуденото му и естествено поведение. Макар че се издигна много в кариерата, той си остана човек от народа и затова всички го обичат и ценят. Може би това беше и причината собствениците на пиано бара ”Нощни ангели” да изберат именно да инжектира адреналин и веселие на елховлии в деня на влюбените. Брат му Мирослав също беше там.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 20, 2016 09:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама