Народен представител поздрави учениците на ОУ “Иван Вазов”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 19, 2019 15:53

Народен представител поздрави учениците на  ОУ “Иван Вазов”

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #34/163, 20-26 септември 2019 г.

Свързани публикации

Народният представител Митко Полихронов бе официален гост в ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, на откриването на учебната година. Тя започна с изслушването на химна, издигане на националния трибагреник и посрещане на знамето на училището. Приветствие и пожелания за успешна година отправи директорът Светла Георгиева, кметът Мария Киркова, народният представител, родителите и новоприетите учители.
След като удари първият звънец и директорката лисна менче с вода, класните ръководители поведоха децата към класните стаи. Всички преминаха през красива цветна арка и се захраниха с питка и мед. За първокласниците имаше подаръци от училището и Общината.
Тази учебна година е стотната в историята на училището. На 20 април 2020 г. училището ще отпразнува своя вековен юбилей.
След ремонти специално за първокласниците е обособен самостоятелен училищен сектор, а класните стаи са с нова визия. Оформени са кътове с мека мебел, където ще се провежда педагогическата практика „Утринни срещи“, с която ще започва учебният ден. Коридорът е изцяло преобразен, подът е изрисуван е с подвижни образователни игри.

Новости има и в образователния процес. В самостоятелен езиков кабинет с кът за игри първокласниците ще изучават английски език чрез игрови подход, драма-техники, “обучение чрез правене”, работа със софтуерната система Енвижън. Избираемите часове по математика ще се преподават с интерактивния образователен софтуер „ИТ Математика“ . Той включва интерактивни обучителни игри – доказан начин за преодоляване на обучителни затруднения. Той предлага и възможност за подготовка за състезания. Всяко дете ще работи на собствен таблет. Часовете по физическо възпитание и спорт включват комплекс от упражнения за профилактика на гръбначни изкривявания и плоскостъпие – най-често срещаните заболявания, резултат от обездвижването на децата ни. В процес е и оборудването на сензорна стая.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 19, 2019 15:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.