Народен представител поздрави учениците на ОУ “Иван Вазов”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 19, 2019 15:53

Народен представител поздрави учениците на  ОУ “Иван Вазов”

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #34/163, 20-26 септември 2019 г.

Свързани публикации

Народният представител Митко Полихронов бе официален гост в ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, на откриването на учебната година. Тя започна с изслушването на химна, издигане на националния трибагреник и посрещане на знамето на училището. Приветствие и пожелания за успешна година отправи директорът Светла Георгиева, кметът Мария Киркова, народният представител, родителите и новоприетите учители.
След като удари първият звънец и директорката лисна менче с вода, класните ръководители поведоха децата към класните стаи. Всички преминаха през красива цветна арка и се захраниха с питка и мед. За първокласниците имаше подаръци от училището и Общината.
Тази учебна година е стотната в историята на училището. На 20 април 2020 г. училището ще отпразнува своя вековен юбилей.
След ремонти специално за първокласниците е обособен самостоятелен училищен сектор, а класните стаи са с нова визия. Оформени са кътове с мека мебел, където ще се провежда педагогическата практика „Утринни срещи“, с която ще започва учебният ден. Коридорът е изцяло преобразен, подът е изрисуван е с подвижни образователни игри.

Новости има и в образователния процес. В самостоятелен езиков кабинет с кът за игри първокласниците ще изучават английски език чрез игрови подход, драма-техники, “обучение чрез правене”, работа със софтуерната система Енвижън. Избираемите часове по математика ще се преподават с интерактивния образователен софтуер „ИТ Математика“ . Той включва интерактивни обучителни игри – доказан начин за преодоляване на обучителни затруднения. Той предлага и възможност за подготовка за състезания. Всяко дете ще работи на собствен таблет. Часовете по физическо възпитание и спорт включват комплекс от упражнения за профилактика на гръбначни изкривявания и плоскостъпие – най-често срещаните заболявания, резултат от обездвижването на децата ни. В процес е и оборудването на сензорна стая.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 19, 2019 15:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама