НАП продава Audi А8 заради неплатени в срок данъци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 25, 2017 12:12

НАП продава Audi А8 заради неплатени в срок данъци

Акценти

  • От офиса в Хасково уточняват, че за да получават данъчно-осигурителна информация по телефона, клиентите трябва да притежават персонален идентификационен код (ПИК), с който ще се идентифицират пред колцентъра на НАП.

Свързани публикации

Данъчните в Хасково продават Audi, модел А8, произведен през 2005 г. Причината са неплатени в срок дължими данъци и осигуровки, съобщават от НАП. 

Автомобилът е в много добро състояние, мощността му е 202 kw. Може да бъде огледан до 29 август, включително, в присъствието на публичен изпълнител от офиса на Агенцията. Също до 29 август, желаещите да участват в търга за него следва да подадат ценово предложение, не по-ниско от първоначално обявената цена, която е 11 000 лева и да внесат депозит в размер на 20% от сумата. Подробности за продажбата са публикувани в интернет страницата на НАП www.nap.bg.

От съобщението на НАП става ясно, че ще започват да информират за дължими данъци и осигуровки по още един начин – по телефона. До сега нямаше такава възможност, но последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс дадоха възможност на администрацията да предложи новата услуга. Очаква се Агенцията да въведе проверката за данъци и осигуровки по телефона в близките месеци, като разпоредбите на данъчния кодекс дават 6-месечен срок, в който да се уреди редът и начинът за прилагането им.

Снимка: НАП- Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 25, 2017 12:12
Напиши коментар

2 Коментара

  1. deniz август 25, 15:57

    imali nqkav nomer za vraska

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама