НАП продава Audi А8 заради неплатени в срок данъци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 25, 2017 12:12

НАП продава Audi А8 заради неплатени в срок данъци

Акценти

  • От офиса в Хасково уточняват, че за да получават данъчно-осигурителна информация по телефона, клиентите трябва да притежават персонален идентификационен код (ПИК), с който ще се идентифицират пред колцентъра на НАП.

Свързани публикации

Данъчните в Хасково продават Audi, модел А8, произведен през 2005 г. Причината са неплатени в срок дължими данъци и осигуровки, съобщават от НАП. 

Автомобилът е в много добро състояние, мощността му е 202 kw. Може да бъде огледан до 29 август, включително, в присъствието на публичен изпълнител от офиса на Агенцията. Също до 29 август, желаещите да участват в търга за него следва да подадат ценово предложение, не по-ниско от първоначално обявената цена, която е 11 000 лева и да внесат депозит в размер на 20% от сумата. Подробности за продажбата са публикувани в интернет страницата на НАП www.nap.bg.

От съобщението на НАП става ясно, че ще започват да информират за дължими данъци и осигуровки по още един начин – по телефона. До сега нямаше такава възможност, но последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс дадоха възможност на администрацията да предложи новата услуга. Очаква се Агенцията да въведе проверката за данъци и осигуровки по телефона в близките месеци, като разпоредбите на данъчния кодекс дават 6-месечен срок, в който да се уреди редът и начинът за прилагането им.

Снимка: НАП- Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 25, 2017 12:12
Напиши коментар

2 коментара

  1. deniz август 25, 15:57

    imali nqkav nomer za vraska

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.