Най-после – спокойно приеха Бюджет 2016

Тонка Славкова
От Тонка Славкова февруари 15, 2016 11:40

Най-после – спокойно приеха Бюджет 2016

Акценти

 • Сакарско ехо, брой 6/1505, година LXXXI, година XIV,12-18 февруари 2016

Свързани публикации

Общинският съвет-Тополовград прие бюджета на общината за 2016 година на извънредна сесия, която се проведе на 8 февруари. За 2016 година общината ще може да харчи 8 222 895 лева. Държавните дейности са 3 772 315 лева. Приходите за местните дейности – 4 450 580 лева.
На заседанието бе постигнато споразумение за промени на средствата за някои дейности. С 10 000 лева се увеличава бюджетът на Общинския съвет. С пет хиляди лева са завишени предварително плануваните средства за театралния фестивал. Сега средствата, които общината ще задели, са 15 000 лева.
Във финансовата рамка за 2016 година се предвиждат и 2 000 лева за развитието на танцовата самодейност. Съветниците приеха годишния отчет за изпълнението на бюджета за 2015 година, годишния отчет за състоянието на общинския дълг за миналата година и намеренията на общината за поемане на нов за настоящата 2016-та.
В структурата на Общинската администрация влиза нов отдел, от който имаше явна необходимост.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова февруари 15, 2016 11:40
Напиши коментар

5 Коментара

 1. хи хи хи х и февруари 19, 13:29

  неразбрах Колю от какво да се учим? от донесените 20 милиона или от този дето ги донесе, ако знаете само колко е зле, бедна ви е фантазията?…… да се учим……………..и то от кого……………..голям пример ни давате – леля, стринка, чинка, братчето ми и сестричката ми …… те могата да се поучат – хахахаххааххах

  Отговори на този коментар
 2. ho ho ho февруари 19, 12:05

  Какво значи най- после? Доколкото знам на една единствена сесия се е обсъждал бюджета и на втората е приет, а миналата година беше приет месец март с общински съветници изцяло покрепящи кмета, какво искате, каквото каже той това да се гласува, без дебат, без опровержения, какво защо не пишете колко пари си заложи за прословутия рокерски събор, защо нека хората да знаят, който събор допринасял за културния облик на града ни и общината- заложени 15 000 лв- /повече от средствата за театралния фестивал/, и ги преработи на 12000 лв, и като неискаха да му ги гласуват- те съветниците се били заяждали, представяте ли си хора 12 000 лв от нашия джоб за дрогирани, пияни и мърляви рокери- приятели на господин Кмета, които той храни и пои с пари на хората в общината- опикават курията и се напиват при Кърмата- ето с това дипринасят за КУЛТУРНИЯ облик на общината- да , толкова сте жалки всички журналисти , вкл. и ти ТОнке- драскачи и лизачи на кмета….не ви ли е срам- погледнете се ………заблуждавате хората , вече се успокоихте че общински вестник няма да има , защото виждате ли бедна община как 30 000 лв за вестник, хората се бедни как може да го искат така от тях за роuерски събори сме много богати миналата година се похарчиха 15 000 лв за рокерски събор и тази година 12 000 ще се похарчат – ето това е сумата за общински вестник – похарчени обаче за за 2 годиин, а вестникът щеше да се издава 4 годиин и щеше да е много много по полезен и необходим за хораат в общината, за които „уж“ милеете. а Вие „поръчконите“ журналисти си пишете каквото някой ви каже , за да се хареса на народа, на хората- на вуйна, на вуйчо, на леля, на сестро…. …….на незнам кой още, просто е безумно……но , за вас е идеалния вариант че още 4 години ще сте на хранилката със заплати и пенсии. Честито журналисти и драскачи!

  Отговори на този коментар
  • беяз Колю февруари 19, 12:29

   На знам кой колко допринася за културния живот но като ви гледам видеото дето ви се смяха и възмущаваха хора от целия свят ми е ясно какви сте тия дето не ви харесва кмета. Той донесе над 20 милиона за общината а сега вие му държите сметка защо ще отдели пари за рокерите… аз на журналисти моного не вярвам затова гледам видеото ….. а там видях че се оакахте и сте до ушите в лайна… и спрете да се дърлите с този вестник защото и 10 весткина да си направите няма кой да ви вярва защото хората гледат видео и си правят заключения… само ще си дадете парите на някой несретник който не може да се си намери работа другаде….. Ева нали си направи вестник и какво , цъфна и върза някой повярва ли и че е добър кмет …. Натискайте си парцалите в смотания град гледайта Божин и се учете вместо да злорадствате….

   Отговори на този коментар
  • zorkoto oko февруари 22, 21:00

   Aбе пръдлю разбрахме че си тии спри да пишеш повече глупостиСмени си името че с извратените си приказки ставаш б-анален предаде бесипето предаде ечо придаде гъджо и герб а сега си търсиш нови жертвички ай сиктир бе

   Отговори на този коментар
  • Тонка Славкова февруари 22, 21:38

   Здравейте г-н ho h0 h0! Знам кой сте и съм много изненадана, че не сте наясно с нещата, които много са ви развълнували. За каква заплата и за каква хранилка говорите! Кой дава заплата на сътрудник?! Вестникът на който съм сътрудник и пиша не заради дребното хонорарче, което получавам, а заради това, че цял живот това съм правила е Регионален и няма щатни журналисти от Тополовград. Не ми е най-големият дерт ще има ли Общински вестник или не. Само ще напомня, че цели четири години аз работих без нито стотинка точно в Общинския вестник „Сакар“. Получавах само заплатата си от местното радио. Много жалко, че таите толкова злоба. Точно вие, господине много добре знаете, че беше така. Никога не съм била сребролюбка. Не съм и „драскачка“, защото съм се доказала в национални медии и се гордея с това.
   Спомняте ли си, че ме помолихте да помагам, а после поех най-обемистата работа и голямата отговорност безвъзмездно. Това да има ли Рокерски събор не решава Тонка Славкова, както и това дали да има Общински вестник. За мен всяка уважаваща себе си община трябва да има свой вестник, защото той е история, стига да има средства. Направете го, г-не, на мен не ми пречи. Какво по-добро от това цели два вестника да отразяват живота в общината!
   Недоумявам с какво толкова ви е подразнил този кратък материал, в който няма нито мой коментар, нито налагане на някакво мнение- той само информира.
   Няма да си простя, че ви се обяснявам, но трудно се понасят обиди без основание. Дано ви се върне! А що се отнася до заплатата и хранилката -заповядайте! Халал да ви е! Ще ви хадатайствам да ме заместите, стига да имате желанието почти без пари да стоите с часове на мероприятия, да посещавате събития, да пишете,да поемате отговорността и не на последно място да се подписвате с името си, както го правя аз.Бъдете здрав, но не толкова злобен!

   Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама