Наградиха рисунки от изложбата „Не на войната по пътищата“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 6, 2016 07:53

Наградиха рисунки от изложбата  „Не на войната по пътищата“

С Националната изложба “Не на войната по пътищата” в Симеоновград бе отбелязан Световният ден за възпоминание на жертвите на катастрофи. Рисунките, на деца от цялата страна бяха наредени във фоайето на ОбА. Тази на Калоян Хаджистойчев от Сливен е оценена за най-добра в най-малката възрастова група. Там трета е Цветелина Валентинова от ОУ ”Иван Вазов” – Симеоновград.
В следващата, от 6 до 11 г., Милчо Атанасов от Айтос е отличен с най-високия приз.
При най-големите, възрастова група от 12 до 16 г., първа награда е отредена за Глория Павлова, на 14 години от Казанлък.
Пред мемориалния комплекс „Шестте Великденски ангела”, издигнат в памет на децата, които загинаха нелепо при катастрофа на връх Великден през 2011 година, много граждани положиха цветя. Тук бе е народният представител Евгения Ангелова.
В много храмове в България на 20 ноември бяха прочетени и заупокойни молитви за душите на загиналите при пътно-транспортни произшествия и за бързо възстановяване на пострадалите. Само от януари до октомври т.г. във войната на пътя са загина у нас 593-ма, а и 7942 души са пострадали.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. Тази година това беше  на 20 ноември. 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 6, 2016 07:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама