Над 400 от Харманли остават без дърва за зимата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 5, 2014 10:54

Над 400 от Харманли остават без дърва за зимата

Акценти

  • Те трябваше да ги получат като помощ и за това имат бележка от Социално подпомагане, а от „Горска кампания“ – Харманли са се ангажирали да ги снабдят до започване на зимата

Свързани публикации

Повече от 400 социално слаби в Харманли остават без дърва за зимата, след като от „Горската компания“ не могат да им ги осигурят. Те трябваше да ги получат като помощ и за това имат бележка от „Социално подпомагане“. Занесли са ги в ОП „Горска кампания“ – Харманли, а от там са се ангажирали да ги снабдят до започване на зимата. Сега обаче те им връщат бележките с обяснението, че не могат да им доставят дървата.

„Имаме добити 3 000 кубика дърва, но не можем да ги извозим заради калното време.“ Това сподели  Никола Павлов, директор ОП „Горска кампания“. Той обясни, че вчера в гората излезли 5 машини, а се върнали само две. „Не сме спрели да извозваме дърва, но заради честите дъждове, не можем да спазваме графика“, уточни той.

От „Социално подпомагане“ обясниха, че при тях е дошло писмо, с което от „Горска кампания“ ги уведомяват, че не могат да доставят дървата на правоимащите. При това положение от компанията трябва да им върнат бележките, а от Социалното ще им изплатят парите на 2 пъти. Първо ще им дадат 131 лева, а след два месеца – останалата част. С тях те трябва да си осигурят отопление за зимния сезон.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 5, 2014 10:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама