Над 27 000 лв. от бизнеса отиват за образованието в община Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 23, 2018 21:07

Над 27 000 лв. от бизнеса отиват за  образованието в община Харманли

Близо 27 000 лв. ще отидат за образование в Харманли. Половината от тази сума бе събрана на Коледна благотворителна вечер, организирана от „Бизнесът за Харманли“. В нея е и дарение от 5 000 лева, направено от семейство Стоян и Галина Вълеви. С него събраните средства станаха 13 575 лева. Те ще бъдат удвоени от Сдружение „Бизнесът за Харманли“ и ще бъдат разпределени между училищата от общината, които ще ги вложат в повишаване на качеството на образованието.
Вечерта Катя Димова бе наградена от Сдружението за големия й приност в успешното реализиране на проект на Сдружението „Читалищен пъзел Fresh Be tàt Harmanli”: „за силната ѝ отдаденост като надежден партньор на Сдружението.“
Благодарствено писмо имаше и към Даниел Дяков от фирма. „Даниел Фешън“.
Освен организираната кауза, на събитието бе поставена и дарителска кутия в подкрепа на Ангел Гачев, който страда от тежка болест. Събраната сума от 565 лева бе преведена по банковата сметка на детето.
През миналата година благотворителната кауза на Сдружението бе събиране средства за ремонт на помещенията на отделението по физикална и рехабилитационна медицина на „МБАЛ Харманли“ – ЕООД. Сумата бе 16 400 лева.
В края на 2016-та на Коледно-благотворителна вечер се събраха 12 000 лева. Те бяха предоставени за развитието на деца – спортисти от Града на Белоногата.
През 2015 година инициативата на Сдружението подкрепи лечението на Саня Станимирова, която се нуждаеше от бъбречна трансплантация.
Галина Вълева е от Харманли и стана втора в ,,Мис Европа Джуниър („Miss Europe junior open“) за 2006 година.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 23, 2018 21:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама