Наближава крайният срок за приемане на предложения и мнения за боклуците

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 28, 2015 16:10 Updated

Наближава крайният срок  за приемане на предложения и мнения за боклуците

Акценти

  • Насърчаването на повторното използване на сметта ще става чрез изграждане на мрежи и съоръжения за третиране на цялото количество генерирани отпадъци ,което да намали риска от околната среда.

Свързани публикации

До 30 декември тази година от ОбА – Елхово очакват мненията и предложенията на гражданите относно Проекта на програмата за управление на отпадъците за периода 2015-2020 година. Той е общодостъпен и е разработен въз основа на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците . Съобразен е със Заповед на министъра на околната среда и водите за утвърждаване на общински и методически указания за разработване на регионална програма за управление на отпадъците през въпросния период.

Общината осигурява пълен достъп до проекта до последния работен ден от настоящата година. Той включва включва необходимите мерки за изпълнение на задълженията на кмета. Целта и е да се намали вредното въздействие на отпадъците над околната среда чрез предотвратяване на образуването им. Насърчаването на повторното им използване пък е другият основен момент,който е залегнат в проекта. Това ще става чрез изграждане на мрежи и съоръжения за третиране на цялото количество генерирани отпадъци ,което да намали риска от околната среда. Ключов фактор при управлението на отпадъците се очаква да бъде обществеността.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 28, 2015 16:10 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама