На мазните борби в Одрин заклеймиха опита за преврат

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 24, 2016 22:28

На мазните борби в Одрин заклеймиха опита за преврат

Акценти

  • Извънредното положение в Турция не създава проблеми при преминаването на митницата
  • Единствената промяна, която се забелязва, е че са спуснатите огромни флагове на Турската република на големи сгради.

Свързани публикации

Шампионът на 655-те мазни борби в Одрин е Реджеп Кара. Днес той спечели голямата награда, след като на финала победи Мехмед Есхил. Схватките на двамата борци, намазани обилно със зехтин, се проведоха на стадиона в Къркпинар – Одрин. На нея присъстваше и министърът на Министерството на младежта и спорта – Акиф Чагатай Калач. Мазните борби, които продължаха 3 дни, бяха в 14 категории, а участниците – 1969 от цяла Турция.

На шоуто тази година всички заклеймиха опита за преврат в Турция. Многохилядното множество, което се бе събрало на стадиона, освен за победителите, издаваше одобрителни възгласи, когато се споменаваше името на президента Реджеп Тайп Ердоган.

Мазните борби в Къркпинар се смятат за забавление и през цялата си история по време на войни и други бедствия не са били отменяни. Те са включени в списъка на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство в света. Затова и първоначалното решение за тяхната забрана, в деня след опита за преврат, бе променено. „Не подхожда да прекъсваме традицията, заради една група терористи, които направиха опит за преврат,“ каза кметът на града-домакин при откриването от официалната трибуна. Той предвождаше кортежа, който донесе до стадиона Голямата награда за победителя – златен колан. На тържествената церемония каза, че турския народ е едно цяло и заклейми военните, които са направили това зло на турския народ.

Президентът на турската федерация по борба Муса Айдън също намеси политиката и каза, че опита за преврат е на хора, които са една малка част от военната хунта.

Традиционните борби на Киркпинар представляват едноседмичен фестивал, с фолклорни представления, панаир, сергии, конкурс за красота, кулинарни конкурси, изложение на селскостопанска техника.

Извънредното положение в южната ни съседка не създава проблеми при преминаването на митницата. Единствената промяна, която се забелязва в страната, са разпънати големи флагове на турската република.

Медиите в Одрин с публикациите си са заели проправителствена политика и нямат материали, свързани с ограничаване свободите на хората и многохилядните арести и уволнения, които президентът наложи на набедените за превратаджии военни, съдии, прокурори, учени и учители.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 24, 2016 22:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.