На мазните борби в Одрин заклеймиха опита за преврат

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 24, 2016 22:28

На мазните борби в Одрин заклеймиха опита за преврат

Акценти

  • Извънредното положение в Турция не създава проблеми при преминаването на митницата
  • Единствената промяна, която се забелязва, е че са спуснатите огромни флагове на Турската република на големи сгради.

Свързани публикации

Шампионът на 655-те мазни борби в Одрин е Реджеп Кара. Днес той спечели голямата награда, след като на финала победи Мехмед Есхил. Схватките на двамата борци, намазани обилно със зехтин, се проведоха на стадиона в Къркпинар – Одрин. На нея присъстваше и министърът на Министерството на младежта и спорта – Акиф Чагатай Калач. Мазните борби, които продължаха 3 дни, бяха в 14 категории, а участниците – 1969 от цяла Турция.

На шоуто тази година всички заклеймиха опита за преврат в Турция. Многохилядното множество, което се бе събрало на стадиона, освен за победителите, издаваше одобрителни възгласи, когато се споменаваше името на президента Реджеп Тайп Ердоган.

Мазните борби в Къркпинар се смятат за забавление и през цялата си история по време на войни и други бедствия не са били отменяни. Те са включени в списъка на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство в света. Затова и първоначалното решение за тяхната забрана, в деня след опита за преврат, бе променено. „Не подхожда да прекъсваме традицията, заради една група терористи, които направиха опит за преврат,“ каза кметът на града-домакин при откриването от официалната трибуна. Той предвождаше кортежа, който донесе до стадиона Голямата награда за победителя – златен колан. На тържествената церемония каза, че турския народ е едно цяло и заклейми военните, които са направили това зло на турския народ.

Президентът на турската федерация по борба Муса Айдън също намеси политиката и каза, че опита за преврат е на хора, които са една малка част от военната хунта.

Традиционните борби на Киркпинар представляват едноседмичен фестивал, с фолклорни представления, панаир, сергии, конкурс за красота, кулинарни конкурси, изложение на селскостопанска техника.

Извънредното положение в южната ни съседка не създава проблеми при преминаването на митницата. Единствената промяна, която се забелязва в страната, са разпънати големи флагове на турската република.

Медиите в Одрин с публикациите си са заели проправителствена политика и нямат материали, свързани с ограничаване свободите на хората и многохилядните арести и уволнения, които президентът наложи на набедените за превратаджии военни, съдии, прокурори, учени и учители.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 24, 2016 22:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама