Модерни багери заменят 50-годишни реликви в рудници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 31, 2020 21:05

Модерни багери заменят  50-годишни реликви в рудници

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/905 година XVII, 29 май - 4 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Нови два роторни багера заработиха едновременно в „Мини Марица – изток” ЕАД.
След успешно изпълнени гаранционни изпитания те са предадени за експлоатация и вече работят в Рудник „Трояново – север”, съобщиха от пресцентъра на дружеството.
Единия, под името KWK-2000, се включи в работа в участък РТНК – 3 на рудника. Той заменя три стари багера от типа Rs 1200, които са на повече от 50 години. Те ще бъдат изведени от експлоатация от полето на рудник „Трояново – север“ и ще бъдат демонтирани, но всички годни за употреба възли ще се използват за резервни части за останалите в работа багери от същия тип, уточняват от дружеството. Капацитетът на работа на KWK-2000 е близо два пъти по-голям  от общия на трите стари багера, които заменят, но ще изразходва до два пъти по-малко електроенергия.
Багер KWK-400 L, който е малък, започна работа в участък РТНК-5 на „Трояново – север“, по изгребване на вторичната откривка от вътрешно насипище на рудник „Трояново – 1“.
Стойността на проекта, изпълнен от дружеството, е € 25 848 663 и се финансира с 50% собствено участие и 50% безвъзмездна помощ от Европейската банка за възстановяване и развитие чрез Международен фонд „Козлодуй”.
Тежките машини са проектирани от проектантско бюро SKW, Полша, в съответствие с конкретните минно-геоложки особености на Източномаришкото лигнитно находище.

Източник: ММИ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 31, 2020 21:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.