Модерни багери заменят 50-годишни реликви в рудници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 31, 2020 21:05

Модерни багери заменят  50-годишни реликви в рудници

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/905 година XVII, 29 май - 4 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Нови два роторни багера заработиха едновременно в „Мини Марица – изток” ЕАД.
След успешно изпълнени гаранционни изпитания те са предадени за експлоатация и вече работят в Рудник „Трояново – север”, съобщиха от пресцентъра на дружеството.
Единия, под името KWK-2000, се включи в работа в участък РТНК – 3 на рудника. Той заменя три стари багера от типа Rs 1200, които са на повече от 50 години. Те ще бъдат изведени от експлоатация от полето на рудник „Трояново – север“ и ще бъдат демонтирани, но всички годни за употреба възли ще се използват за резервни части за останалите в работа багери от същия тип, уточняват от дружеството. Капацитетът на работа на KWK-2000 е близо два пъти по-голям  от общия на трите стари багера, които заменят, но ще изразходва до два пъти по-малко електроенергия.
Багер KWK-400 L, който е малък, започна работа в участък РТНК-5 на „Трояново – север“, по изгребване на вторичната откривка от вътрешно насипище на рудник „Трояново – 1“.
Стойността на проекта, изпълнен от дружеството, е € 25 848 663 и се финансира с 50% собствено участие и 50% безвъзмездна помощ от Европейската банка за възстановяване и развитие чрез Международен фонд „Козлодуй”.
Тежките машини са проектирани от проектантско бюро SKW, Полша, в съответствие с конкретните минно-геоложки особености на Източномаришкото лигнитно находище.

Източник: ММИ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 31, 2020 21:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама