Мнозинството блокира ремонти на улици в селата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 6, 2020 12:54

Мнозинството блокира ремонти  на улици в селата

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/910 година XVII, 3 - 9 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Мнозинството в ОбС – Тополовград, със свое решение блокира предстоящи ремонти на улици в няколко села. Те трябва да започнат през август, но преди това в Министерството на финансите (МФ) формално трябва да се представи решение на местния парламент. В докладната на кмета бе записано, че трябва да се направи промяна в Плана на дълготрайните материални активи за целевите средства за 2020 година.
Тя касае ремонти на улиците „Македония“ и „Капитан Петко войвода“ в с. Срем, „Панайот Волов“ в Хлябово, „Васил Левски“ в с. Орлов дол, „Никола Вапцаров“ и „Петко Енев“ в с. Светлина, „Родопи“ в Радовец и „Трети март“ в с. Устрем.
Аргументите в докладната бяха, че внасянето на предложението за трансформиране на средствата произтича от неотложни потребности за извършване на текущи ремонти, финансирането на които общината не може да осигури от друг източник на средства.
Съветникът Кера Спирова попита: „В какво трансформираме този списък, къде е бил и къде отива?”.
Отговори й Ирина Семерджиева от ОбА: „Били са в параграф за основни ремонти, но от МФ казаха, че сумите са малки за основни ремонти и трябва да бъдат в текущи. Променя се само параграфът. Има указания от МФ за това.”
Красимира Атанасова уточни, че когато са давали списъка на МФ, е нямало как да определят какъв е ремонтът. В София прецизирали и определяли вида му, затова съветниците трябва да се съобразят с указанието.
Обясни, че в МФ ще има комисия на 31 юли, която трябва да разгледа предложенията, да ги одобри и да отпусне парите. За тази цел трябва да има и копие от Решение на ОбС.
Тези аргументи не бяха достатъчни за мнозинството от ГЕРБ, БСП и БДЦ и те гласуваха „Против“.
Коста Стойчев обясни, че решението е неправилно и предложи то да се прегласува, за да може да се започне асфалтиране и кърпежи на тези улици. Това не се прие.
Кметът Божин Божинов обеща да отиде в тези села и да обясни на хората, защо през лятото улиците им няма да се ремонтират.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 6, 2020 12:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама