Младежи от Франция гостуваха на „Изида-Свиленград”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 27, 2014 08:17

Младежи от Франция гостуваха на „Изида-Свиленград”

Акценти

  • Младите хора споделяха добри практики в младежката работа
  • Френските младежи бяха в Свиленград от 22 до 25 август.

Свързани публикации

Младежи от малкото френско градче Салон Дьо Прованс посетиха Свиленград, където бяха приети от младежката организация „Изида – Свиленград”.

Целта на посещението на седемте французи бе да се обмени опит и да се споделят добри практики в младежката работа между представители на двете организации и да се обсъдят идеи за бъдещи съвместни международни младежки проекти с участие на младежи от двете страни.

„Приятелството и партньорството ни датира от лятото на 2012 година, когато две групи от по 6 членове на нашите младежки организации участваха заедно в международен младежки обмен по Програма „Младежта в действие 2007-2013”, който се проведе в град Сиракуза, Италия. В последствие продължихме да работим активно в партньорство и успяхме да спечелим и реализираме още два международни младежки обмена по същата програма – през лятото на 2013 година в Салон Дьо Прованс, Франция, и през лятото на тази година в Анкара, Турция”, разказва Любомир Апостолов – младежки лидер в СК „Изида – Свиленград”.

Френските младежи бяха в Свиленград от 22 до 25 август.

„Дейностите, които проведохме заедно през тези няколко дни, включваха обсъждане на различни идеи за бъдещи съвместни проекти с фокус върху разработване на международен младежки обмен, на който домакин да бъдат Свиленград и СК „Изида-Свиленград” през лятото на 2015 г. по новата младежка програма „Еразъм+”. Също така успяхме да се разходим из вашия малък и красив град, да посетим забележителностите край село Мезек, играхме пейнтбол и много се забавлявахме”, обобщи своите впечатления Маева, която е лидер на френската група младежи.

Това е поредната международна дейност, в която младежите от спортния клуб участват през 2014 година. От началото на годината групи младежи от организацията посетиха Анкара и Берлин, където участваха в международни младежки проекти по Програма „Младежта в действие”, а в момента група от 6 души е в столицата на Естония, Талин, където участват за първи път в обмен по новата европейска младежка програма „Еразъм+”. До края на годината членове на организацията ще участват в международни младежки обмени в Литва и Италия, а също така и двама от лидерите ще участват в обучителна визита във Варшава, Полша.

С така описаните международни участия на членове на „Изида – Свиленград” до края на 2014 година, общия брой на международните проекти, в които организацията е участвала стават 30 за периода от лятото на 2010 година досега. При участието си, свиленградските младежи са посетили над 15 европейски страни и са работили със свои връстници идващи от всички краища на Европа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 27, 2014 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.