Младежи от Франция гостуваха на „Изида-Свиленград”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 27, 2014 08:17

Младежи от Франция гостуваха на „Изида-Свиленград”

Акценти

  • Младите хора споделяха добри практики в младежката работа
  • Френските младежи бяха в Свиленград от 22 до 25 август.

Свързани публикации

Младежи от малкото френско градче Салон Дьо Прованс посетиха Свиленград, където бяха приети от младежката организация „Изида – Свиленград”.

Целта на посещението на седемте французи бе да се обмени опит и да се споделят добри практики в младежката работа между представители на двете организации и да се обсъдят идеи за бъдещи съвместни международни младежки проекти с участие на младежи от двете страни.

„Приятелството и партньорството ни датира от лятото на 2012 година, когато две групи от по 6 членове на нашите младежки организации участваха заедно в международен младежки обмен по Програма „Младежта в действие 2007-2013”, който се проведе в град Сиракуза, Италия. В последствие продължихме да работим активно в партньорство и успяхме да спечелим и реализираме още два международни младежки обмена по същата програма – през лятото на 2013 година в Салон Дьо Прованс, Франция, и през лятото на тази година в Анкара, Турция”, разказва Любомир Апостолов – младежки лидер в СК „Изида – Свиленград”.

Френските младежи бяха в Свиленград от 22 до 25 август.

„Дейностите, които проведохме заедно през тези няколко дни, включваха обсъждане на различни идеи за бъдещи съвместни проекти с фокус върху разработване на международен младежки обмен, на който домакин да бъдат Свиленград и СК „Изида-Свиленград” през лятото на 2015 г. по новата младежка програма „Еразъм+”. Също така успяхме да се разходим из вашия малък и красив град, да посетим забележителностите край село Мезек, играхме пейнтбол и много се забавлявахме”, обобщи своите впечатления Маева, която е лидер на френската група младежи.

Това е поредната международна дейност, в която младежите от спортния клуб участват през 2014 година. От началото на годината групи младежи от организацията посетиха Анкара и Берлин, където участваха в международни младежки проекти по Програма „Младежта в действие”, а в момента група от 6 души е в столицата на Естония, Талин, където участват за първи път в обмен по новата европейска младежка програма „Еразъм+”. До края на годината членове на организацията ще участват в международни младежки обмени в Литва и Италия, а също така и двама от лидерите ще участват в обучителна визита във Варшава, Полша.

С така описаните международни участия на членове на „Изида – Свиленград” до края на 2014 година, общия брой на международните проекти, в които организацията е участвала стават 30 за периода от лятото на 2010 година досега. При участието си, свиленградските младежи са посетили над 15 европейски страни и са работили със свои връстници идващи от всички краища на Европа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 27, 2014 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама