Министерството на отбраната даде 39 апартамента на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 3, 2020 09:31

Министерството на отбраната  даде 39 апартамента на Харманли

Акценти

  • # 30/914 година XVII, 31 юли - 6 август 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Тридесет и девет апартамента придоби безвъзмездно Община Харманли от Министерството на отбраната. Решението за това бе взето на последната сесия на Общински съвет, провела се в сряда, тази седмица.
Кметът Мария Киркова внесе докладна, с която информира общинските съветници за постъпило предложение от агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ към Министерството на отбраната, с което безвъзмездно да бъдат прехвърлени на Общината 39 апартамента.
Кметът Киркова изтъква, че в града има много граждани, които са картотекирани като нуждаещи се от жилище и отговарят на условията за настаняване под наем, и тези апартаменти ще спомогнат за облекчаване условията на живот на 39 семейства. Ето защо тя предлага общинските съветници да дадат своето съгласие за безвъзмездно придобиване на собственост от община Харманли върху тези жилища, които министерството предоставя.
Голямата част от апартаментите се намират в ж.к. „Дружба“ – 37 бр., разположени в 3 жилищни сгради – бл. 4, 6 и 8. Два апартамента са на пл. „Възраждане“ /Военния клуб/.
Общинският съветник Гено Генов попита дали тези жилища са в добро състояние и няма ли да се нуждаят от сериозни ремонти. На въпроса му кметът отговори, че придобиването на апартаментите е по-добрият избор за Общината.

Общинските съветници в Тополовград отложиха заседанието си

Заседанието на ОбС – Тополовград, което трябваше по план да се състои на 31 юли, бе отложено по решение на Председателския съвет на местния парламент. Решението за насрочването му ще бъде взето допълнително, като се очертава най-вероятно това да бъде на 14 август.
Решението за отлагането е взето с цел да се избягват и недопускат ситуации за опасност от разпространението на Ковид 19, след регистрирания вече случай в Администрацията на общината.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 3, 2020 09:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама