Министър Ангелкова показа как се меси баница в Кърджали

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 5, 2015 08:57

Министър Ангелкова показа как се меси баница в Кърджали

Акценти

  • Специално жури награди най-добре представилите се кулинари, а вниманието фокусира направената домашна баница с рукола
  • Всички гости и жители на града мога да опитат тестените деликатеси. Празникът в града продължава с фолклорни изпълнения на детски и младежки групи.

Свързани публикации

Над 200 автентични български баници имаха възможност да опитат гостите на фестивала „Бъдеще с традиции“ в Кърджали. Събитието бе открито вчера от министъра на туризма Николина Ангелкова и областния управител на Кърджали Илия Илиев. Гости на проявата бяха и заместник-министърът на здравеопазването Адам Персенски, народните представители Цвета Караянчева и Георг Георгиев, евродепутатът Андрей Новаков, се казва в прессъобщение от Министерството на туризма

„Радвам се, че след едногодишно прекъсване, известният „фестивал на баницата“ бе възобновен“, каза министър Ангелкова. По думите й това е още една възможност за популяризиране на възможностите за туризъм в Кърджали. Регионът има уникална природа, а тук са съсредоточени редица исторически обекти. „Неслучайно, когато бях на посещения тук първо с Марк Жирардели, а след това и с Дипломатическия корпус, всички бяха толкова впечатлени от това, което видяха. Затова работим за рекламирането на региона като туристическа дестинация“, подчерта Николина Ангелкова. Тя съобщи, че една от културно-историческите дестинации, които Министерствто на туризма е разработило – „Магията на Източните Родопи“, обхваща някои от най-интересните обекти от района, като така те ще бъдат допълнително популяризирани.

Министър Ангелкова разгледа и опита баниците на участниците, а заедно с народния представител Цвета Караянчева показаха как се меси автентична кърджалийска баница. Специално жури награди най-добре представилите се кулинари, а вниманието фокусира направената домашна баница с рукола. Празникът в града продължава с фолклорни изпълнения на детски и младежки групи, а всички гости и жители на града мога да опитат тестените деликатеси.

Тази година участие във фестивала взеха 7-те общини на областта, а с щанд се включи и българската общност в Александруполис. Освен родопски баници, приготвени по автентична или нетрадиционна рецепта, на фестивала са изложени предмети от бита и народни носии.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 5, 2015 08:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама