Министър Ангелкова показа как се меси баница в Кърджали

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 5, 2015 08:57

Министър Ангелкова показа как се меси баница в Кърджали

Акценти

  • Специално жури награди най-добре представилите се кулинари, а вниманието фокусира направената домашна баница с рукола
  • Всички гости и жители на града мога да опитат тестените деликатеси. Празникът в града продължава с фолклорни изпълнения на детски и младежки групи.

Свързани публикации

Над 200 автентични български баници имаха възможност да опитат гостите на фестивала „Бъдеще с традиции“ в Кърджали. Събитието бе открито вчера от министъра на туризма Николина Ангелкова и областния управител на Кърджали Илия Илиев. Гости на проявата бяха и заместник-министърът на здравеопазването Адам Персенски, народните представители Цвета Караянчева и Георг Георгиев, евродепутатът Андрей Новаков, се казва в прессъобщение от Министерството на туризма

„Радвам се, че след едногодишно прекъсване, известният „фестивал на баницата“ бе възобновен“, каза министър Ангелкова. По думите й това е още една възможност за популяризиране на възможностите за туризъм в Кърджали. Регионът има уникална природа, а тук са съсредоточени редица исторически обекти. „Неслучайно, когато бях на посещения тук първо с Марк Жирардели, а след това и с Дипломатическия корпус, всички бяха толкова впечатлени от това, което видяха. Затова работим за рекламирането на региона като туристическа дестинация“, подчерта Николина Ангелкова. Тя съобщи, че една от културно-историческите дестинации, които Министерствто на туризма е разработило – „Магията на Източните Родопи“, обхваща някои от най-интересните обекти от района, като така те ще бъдат допълнително популяризирани.

Министър Ангелкова разгледа и опита баниците на участниците, а заедно с народния представител Цвета Караянчева показаха как се меси автентична кърджалийска баница. Специално жури награди най-добре представилите се кулинари, а вниманието фокусира направената домашна баница с рукола. Празникът в града продължава с фолклорни изпълнения на детски и младежки групи, а всички гости и жители на града мога да опитат тестените деликатеси.

Тази година участие във фестивала взеха 7-те общини на областта, а с щанд се включи и българската общност в Александруполис. Освен родопски баници, приготвени по автентична или нетрадиционна рецепта, на фестивала са изложени предмети от бита и народни носии.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 5, 2015 08:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.