Михаил Лисков започна да харчи предизборно парите на харманлийци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2015 09:52

Михаил Лисков започна да харчи предизборно парите на харманлийци

Акценти

 • Другите общини си подмениха инфраструктурата с европейски пари, а в Харманли за това плащат данъкоплатците

Свързани публикации

Кметът на Харманли Михаил Лисков започна да харчи парите на данъкоплатците си за своята предизборна кампания. С техни средства той започна ремонта на две улици – „Алеко Константинов“ и „Иван Вазов“ и се очаква да пререже лентата на обекта в месеца на местните избори.

В края на миналата седмица беше затворен за ремонт участък около Ловното дружество, а от табелата става ясно, че рехабилитацията трябва да приключи след 64 работни дни и се извършва от „Каро трейдинг“ – София.

Докато съседни общини обновяват своята инфраструктура с пари от Европейски фондове, само Харманли прави изключение. На една от сесиите на ОбС кметът призна, че опитът му с усвояването на „така наречените европейски средства“ е показал, че това става бавно. „Ако мислим, че европейските средства са Светая светих и с тях всичко може да се направи, значи се заблуждаваме“. Той призна, че досега с евро пари е направил един единствен път.

През последните две години в Любимец се наляха 17 милиона, в Симеоновград – 14, а в община Тополовград – над 20 милиона лева от европейски програми.

Малко история

През 2007 година, преди кметските избори, от община Харманли отново взеха заем от 2.5 милиона лева. С тези пари бяха асфалтирани предизборно 10 улици, без подмяна на канализационаната мрежа. В резултат на това всички са разкопани, а улица „Асен Златаров“ – над 15 пъти.

remont-Vazov-1 remont-Vazov-2

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2015 09:52
Напиши коментар

6 Коментара

 1. белокосd юли 15, 14:04

  Не е вярно, че от Европа парите идват бавно, ето кмета на Симеоновград като бивш служител на Бюрото по труда работи само с Европейски пари, нооо там се иска прецизна отчетност. Община Харманли не желае да работи по нито един европроект.

  Отговори на този коментар
 2. Asen ot mahalata юли 14, 20:06

  Taka che na esen si pomislete dobre za kogo shte glasuvate !

  Отговори на този коментар
 3. данъкоплатец юли 14, 16:20

  Пари от данъкоплатците по лесно се крадат а при европейските пари нещата стоят по различен начин . За това червения кмет на иска от европари . Неговите избиратели дето ще го изберат на есен са като брашнян чувал и понеже са на преклонна възраст може и да не са чувала ча за подобни неща Европа дава пари Справка Свиленград..

  Отговори на този коментар
 4. харманли юли 14, 15:35

  Ние в Харманли сме единствената община от Хасковска област,която се управлява от БСП .Всички останали общини получават подкрепа от правителството ,а при нас от София отдавна са ни забравили сещайте се защо.

  Отговори на този коментар
 5. харманлиец юли 14, 12:44

  Банките отпуснали заеми не търсят сметка за какво са похарчени парите,за разлика от европейските програми.

  Отговори на този коментар
 6. белокосd юли 14, 12:20

  Това е така защото в Община Харманли няма специалисти, които да подготвят документацията за европроектите, макар че има цял отдел.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама