Междусъседски търкания принуждават англичанин да си развали постройки

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 9, 2015 10:07 Updated

Междусъседски търкания принуждават англичанин да си развали постройки

Акценти

  • Това не са единствените случаи, когато чужденците в района се сблъскват с фрапиращи проблеми.

Свързани публикации

Общинската администрация – Елхова е изпратила писмо до Робърт Дейвидсън от село Кирилово до 30 декември да представи документацията си за допълнителните постройки към имота си. В противен случай те предстои да бъдат разрушени. Англичанинът твърди, че дължи съответните действия на междусъседски конфликт.

Боб живее в елховското село от няколко години. Построил е допълнителни постройки към имота си, включващи и гаража му. За тях няма съответната документация. Той отдавна съжителства с екзотичната Дафа, но нито тя е достатъчно грамотна, нито той говори нашенски, за да разбере какво точно гласи текстът на писанието, касаещо го. Не познава и българското законодателство. Това наложи да ползва преводач и консултант.

Стана ясно, че доста преди посочената дата, тъй като предстоят празници трябва да подаде молба до кметството за да си набави съответната документация, включваща разрешително, скици и други подробности.

Ако не успее, другия вариант е сам да си развали постройките до тогава. Ако и това не направи трябва да се намеси съдия – изпълнител и той самия да се бръкне в джоба за да поеме всички разходи по разрушаването им.

При опит да връзка със служителя, отправил му писмото стана ясно, че отсъства от работа за момента. При направените наши проучвания сред колегите му в техническа служба стана ясно, че от общината нямат нищо против Боби. Според тях той ще трябва просто да се постарае да си оправи взаимоотношенията със съселянина си, които му е натресъл неприятностите точно срещу Коледните и Новогодишните празници.

Само на следващия ден след случая с Роберт, англичанка от Мамарчево получи писмо от Здравната каса. Тя също не умее да чете и знае само отделни думи на български. Според нейните думи тя е пенсионерка, не е ползвала никакви здравни услуги, не е била дори на медицински преглед в България. В писмото обаче пише, че и изискват удостоверение за актуален адрес. Така заедно със съпруга си тя трябваше да обходи Елхово, Ямбол и да търси преводачи и консултанти за да се справи със ситуацията ,която на пръв поглед изглежда абсурдна и безсмислена.

Това не са единствените случаи, когато чужденците в района се сблъскват с фрапиращи проблеми.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 9, 2015 10:07 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама