Месец май – пренаситен с култура и спорт

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2017 17:54

Месец май – пренаситен с култура и спорт

Втората половина на месец май е наситена със събития. В Харманли за своя празник на 2 май, те току що приключиха. Сега проявите са в съседните градове.
На 14 май, започва традиционната международна колоездачна обиколка, организирана от община Свиленград. Стартът е в 8.30 часа от площад „Пети октомври“. Велосипедистите ще преминат от Свиленград, през Орменион, Спилайо, Еля, Киприно, Ивайловград. Там ще има почивка, разглеждане на антична вила „Армира”. Тръгването по обратния маршрут е в 14:00 часа, а финалът е около 17.30 часа в Свиленград.
Походът е за 15-и пореден път и символизира европейското бъдеще на България.
От 15 до 21 май 2017 г. в Тополовград ще се проведе XXII издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”. За 7 дни ще се представят 18 театрални състава от Македония, Молдова, Сърбия, Турция, Гърция, Украйна и България. Фестивалът ще се открие на 15 май в 18:30 ч., а закриването и награждаването ще бъдат на 21 май от 18:30 часа. Тогава ще бъде представен спектакълът на Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен „Истината”, с участието на Мария Сапунджиева.
24 май е и Ден на Тополовград. За честването има организирани прояви, които започнаха от 9 май.
В Ивайловград от тази седмица започнаха Майски дни на културата. В четвъртък бе концертът на Какавидите, Ренегат и WILD HORSES.
След това е ред на фестивала на изкуствата „Бадемови приказки“, който ще продължи до 29 май.
В една от проявите са включени артистите Христо Гърбов и Валентин Танев.
(Пълните програми са на стр. 14.)
В Хасково ще се състои втория кръг на Националния шампионат по автомобилизъм “Затворен маршрут”на 13 и 14 май. Той ще се проведе в квартал “Орфей”.
В друг голям град се провежда литературен маратон „Поезия безкрай – 70 години поезия в Димитровград”. Освен него има и самостоятелна изложба – акварели на художника Йордан Йорданов в зала „Асен Крайшников“ на Клуба на дейците на културата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2017 17:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама