Месец май – пренаситен с култура и спорт

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2017 17:54

Месец май – пренаситен с култура и спорт

Втората половина на месец май е наситена със събития. В Харманли за своя празник на 2 май, те току що приключиха. Сега проявите са в съседните градове.
На 14 май, започва традиционната международна колоездачна обиколка, организирана от община Свиленград. Стартът е в 8.30 часа от площад „Пети октомври“. Велосипедистите ще преминат от Свиленград, през Орменион, Спилайо, Еля, Киприно, Ивайловград. Там ще има почивка, разглеждане на антична вила „Армира”. Тръгването по обратния маршрут е в 14:00 часа, а финалът е около 17.30 часа в Свиленград.
Походът е за 15-и пореден път и символизира европейското бъдеще на България.
От 15 до 21 май 2017 г. в Тополовград ще се проведе XXII издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”. За 7 дни ще се представят 18 театрални състава от Македония, Молдова, Сърбия, Турция, Гърция, Украйна и България. Фестивалът ще се открие на 15 май в 18:30 ч., а закриването и награждаването ще бъдат на 21 май от 18:30 часа. Тогава ще бъде представен спектакълът на Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен „Истината”, с участието на Мария Сапунджиева.
24 май е и Ден на Тополовград. За честването има организирани прояви, които започнаха от 9 май.
В Ивайловград от тази седмица започнаха Майски дни на културата. В четвъртък бе концертът на Какавидите, Ренегат и WILD HORSES.
След това е ред на фестивала на изкуствата „Бадемови приказки“, който ще продължи до 29 май.
В една от проявите са включени артистите Христо Гърбов и Валентин Танев.
(Пълните програми са на стр. 14.)
В Хасково ще се състои втория кръг на Националния шампионат по автомобилизъм “Затворен маршрут”на 13 и 14 май. Той ще се проведе в квартал “Орфей”.
В друг голям град се провежда литературен маратон „Поезия безкрай – 70 години поезия в Димитровград”. Освен него има и самостоятелна изложба – акварели на художника Йордан Йорданов в зала „Асен Крайшников“ на Клуба на дейците на културата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2017 17:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.