Мая Манолова показа трафопост където има 600 фалшиви регистрирани избиратели

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 27, 2020 20:27

Мая Манолова показа трафопост където има 600 фалшиви регистрирани избиратели

Акценти

  • Жител на Бело поле обясни, че това обуславя успеха на кметския вот и евентуално на парламентарния. Необходима е абсолютна дерегистрация, категоричен бе той.

Свързани публикации

Трафопост в благоевградското село Бело поле, на чийто адрес са регистрирани 600 фалшиви избиратели показа на видео председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.

„С тези 600 регистрирани на този азрес, избирателите в селото ще бъдат 8874, при положение, че жителите на Бело поле са около 600 души,“ обясни тя.

Госпожа Манолова подчерта, че в единствената секция в село Бело поле, където е трафопостът, на местните избори е имало записани 574 избиратели с настоящ адрес, а за парламентарните избори ще са 8874 души с постоянен адрес.  Призова кметът на Бело поле от ВМРО, областният управител от ГЕРБ и кметът на Благоевград, независим, но подкрепен от БСП да почистят списъка с мъртви души.

Благоевградска община води по мъртви души – вместо реалните около 70 хил. души, които живеят тук, по списъците са 115 хил. души. В областта е масова практика вписване в списъците на граждани от Северна Македония. Същите практики има в Рилци, Бистрица, Кюстендилско и в София, каза още Манолова и допълни, че по данни на експерти има над 1.2 млн. мъртви души в избирателните списъци.

Жител на Бело поле обясни, че това обуславя успеха на кметския вот и евентуално на парламентарния. Необходима е абсолютна дерегистрация, категоричен бе той.

„За ГЕРБ мъртвите души са добре, защото могат да бъдат „активирани“ за изборите,“ каза още Манолова.

„Вчера на работна среща с „Отровното трио“ и „Има такъв народ“ решихме да защитаваме честността на изборите. Ще създадем мрежа от наблюдатели в близо 12 хил. секции в страната за следващите избори и ще имаме истински данни кой къде живее. Ще има санкции за тези, които са „активирали“ мъртвите души да гласуват и за тези, които не са посочили адрес на местоживеене, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

От „Изправи се.БГ“ предлагат преброяването на населението от НСИ да бъде направено през януари и февруари и да се използва за гарантиране честността на изборите. Да има графи за българите, които живеят зад граница, защото не е нормално 2 млн. души в чужбина да са в избирателните списъци в България. Основните стъпки за подобряване на изборния процес е изчистване на мъртви души от списъците, допълни Манолова.

Източник: Пресофис на Изправи се.БГ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 27, 2020 20:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама