Мътната вода от чешмите възмущава симеоновградчани

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 13, 2019 07:21

Мътната вода от чешмите  възмущава симеоновградчани

Жителите на Симеоновград се оплакват, че в чешмите им тече постоянно мътна вода. В града често остават и без нея през горещия летен сезон. Недоволството на местните хора достигна и до националната телевизия.
„Водата при нас е черен катран! За миене, за пиене, абсолютно за нищо не става! Даже и за поливане не става!“, казва Недялка Тодорова пред БНТ.
„В нашия двор си имаме кладенец, но в XXI век не искам да бъда връщана в първобитния строй, в кофите да топля за битови нужди. До този момент нито РЗИ, нито ВиК, нито ръководството на Общината са предприели мерки, поне да снабдят населението с вода“, допълва Диляна Гогова.
Пред „Хасково инфо“ кметът Милена Рангелова обясни, че проблемът с безводието по селата, който е от край време, се задълбочава. А причината за това е старата износена водопреносна мрежа, която дава често пробойни.
„Този проблем е от 20 години. Няма къща в този град, няма семейство, което да не е сменило поне три перални машини и три бойлера. Те се задръстват от мангана. Вкъщи имам на двора стар бойлер, като го срязахме, не може да си представите какво имаше вътре. После с гнус се къпеш в банята, като знаеш какво тече там“, разказва Даниела Лачева.

Пред камерата на БНТ Тодор Марков, управител на ВиК – Хасково, обясни, че мътността била висока, защото почиствали кладенците на помпената станция.

Според него изграждането на пречиствателна станция е единственото решение на проблема.
Той каза, че цялото трасе има аварии. Въпреки, че работят няколко групи на ВиК, кризата трудно може да се овладее, още повече, че магистралният водопровод минава през територията на три общини – Симеоновград, Харманли и Хасково.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 13, 2019 07:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама