Манолова: Борисов ми пращаше всякакви бизнесмени да ме отказват и сплашват

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2020 08:42

Манолова: Борисов ми пращаше всякакви бизнесмени да ме отказват  и сплашват

Акценти

  • Не съм искала и не съм получавала финансова поддръжка от Божков, нито от който и да е друг, пратен от Борисов, каза Манолова пред БНР

Свързани публикации

„Придворният кръг около Борисов е в шизофренна ситуация. Вчера неговите сайтове обясняваха, че Божков ме е финансирал, а днес твърдят обратното. Публикуваните съобщения приличат на отчети между партньори и моето име е там.“

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНР относно публикуваната днес от бизнесмена Васил Божков кореспонденция с Бойко Борисов.

Не съм получавалa и не съм искала поддръжка от Божков. Премиерът се прегръщаше с него и имаше официални срещи с него. Освен с Божков съм се срещала и с други бизнесмени в и преди кампанията – едните се опитваха да ме сплашат, другите да ме купят, а „най-смелите“ искаха да се махне Борисов и не искаха да се знае, че са се срещали с мен, допълни Манолова.

Борисов ме попита „Предложиха ли ти всичко?“. Да, предложиха ми всичко, но отказах. На местните избори в София се явих сама с лицето си срещу сенчестия бизнес и ресурса на Борисов, каза тя.

Залогът за Борисов беше огромен, за него беше важно да не се явявам на местните избори, за почтения бизнес беше важно да се спре този модел. Имаше изпратени от Борисов бизнесмени, които да ме убеждават да не се явявам на изборите. Аз отказах всякакви предложения. Съответните органи да разследват пътя на парите. Ясно се видя кой купува гласове на местните избори, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

На въпрос кои са тези бизнесмени, които са искали Манолова да не участва в местните избори, тя обясни, че една част от тях живеят добре при управлението на Борисов и са кръга около неговата трапеза.

Те не искаха да се явявам на избори, защото промяната щеше да започне от София. Другите имаха почтен бизнес и искаха да бъде спрян моделът на управление на Борисов, обясни Манолова.

Дискредитирането на моето име започна от 23 май, когато под прозорците на Борисов казахме, че ще има ревизия и попитахме къде са парите. Страх ги е, че ще има ревизия и ревизията ще е на това как се е харчил държавният бюджет в последните 10 години, категорична беше тя и посочи, че начело на списъка с ревизията ще бъде Борисов, неговите министри и приближеният му кръг.

Източник: „Изправи се.БГ“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2020 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 518 274 преглеждания