Май пак ще разкопаваме отремонтирани улици заради ВиК-аварии

Тонка Славкова
От Тонка Славкова юни 22, 2016 08:37

Май пак ще разкопаваме  отремонтирани улици  заради ВиК-аварии

Започна дългоочакваното възстановяване на асфалтовите настилки на тополовградските улици ”Бадама”, ”Тодор Каблешков” и „Чаталджа”, включително и подходите към тях, с европейски средства. Това радва хората, живеещи там, но мнозина си задават въпроса дали още преди да са се порадвали на новата си улица няма да се наложи да дойде ВиК.

Този въпрос тревожи и общинското ръководство. “Отново имаме проблем с ВиК” – уведоми кметът на общината Божин Божинов, за който прахосването на европейски пари е непростимо заради липса на координация между отделните институции. За какво става дума? Водопроводната мрежа в общината е в лошо състояние. Тя е много стара и амортизирана, което е причина за чести аварии.
“Общината полага големи усилия, за да се приведат в по-добър вид улиците в града, но за съжаление се случва често да се разкопават новоположени настилки, заради аварии във водопроводната мрежа. Това не бива да се допуска, но за съжаление, не можем да намерим общ език с ВиК.” – каза кметът. Той поясни, че улица “Бадама”, където се работи в момента, е една от улиците, на които стават чести аварии. За да не се наложи разкопаване, градоналникът е отправил молба към ВиК да подмени водопроводната мрежа, която там е само 410 метра. Отговорът на институцията, представлявана в Тополовград от инж. Станка Василева, е отрицателен.
Потърсена за коментар, тя обясни, че не е опълномощена да отговаря на въпросите ни. Открихме за коментар господин Енев – заместник-управител на ВиК – Стара Загора. Получихме очаквания отговор, че подмяната ще струва доста пари, пък и предстои скорошна раздяла с Тополовград, който преминава към ВиК – Хасково. По своя собственна преценка старозагорското ВиК твърди, че за Тополовград е правено каквото е нужно. Не е така според кмета на общината Божин Божинов, който не похвали водната институция за „загрижеността й“.
Кметът уточни, че комуникацията е била винаги трудна и с цената на много преговори понякога се е постигало споразумение. „Винаги сме ги информирали месеци преди ремонтите. Струва им се скъпо, а цената на водата расте. Ако някой не заплати таксата си поради липса на пари, може да стигне и до съд, а не се поемат ангажименти. Това е безотговорност, липса на уважение към хората, които си плащат, за да ползват услугите им. Мисля, че инж. Василева като местен човек би трябвало да настоява проблемите на нейните съграждани да се разрешават в техен интерес “– каза кметът.
Както е ясно, колкото и да се настоява от общинската управа и от живеещите на ул. ”Бадама”, подмяна на тръбите няма да има. Това е поредното недомислие, ще кажат някои и ще са прави, защото се случва, и то често, и не само в нашия град. В случая отново трябва да си зададем въпроса кой е виновен и докога ще липсва координация между институциите. Май пак ще разкопаваме нов асфалт.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова юни 22, 2016 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама