Ловджиите дадоха начало на очаквания сезон за едър дивеч

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 16, 2018 07:44

Ловджиите дадоха начало на очаквания сезон за едър дивеч

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #35/115, 14 - 20 септември 2018

Свързани публикации

Членовете на сдружение „Сокол“ – Харманли, се събраха, за да дадат началото на ловния сезон. В събота, 8 септември, членове на всичките 31 дружинки бяха на Ловния парк. При откриването на събора председателят на сдружението Веселин Христозов каза, че тази година националното сдружение чества 121 години от създаването си. „Аз съм горд, че нашето Сдружение е сред учредителите на националното!“.
Той сподели, че всички са притеснени от чумата по свинете, която е разпространена в Румъния. „Нека да положим усилия, нека да сме така добри, да изпълним тези мероприятия, за да има лов, за да има къде да се събираме и да се радваме на постиженията,“ прикани той колегите си.
И тази година имаше киноложка изложба, на която бяха наградени най-добрите ловни кучета.
При гончетата най-добро бе кучето Тарзан на Добромир Мазгалов от 22 ЛРД – Константиново.
При птичарите първа награда получи Чарли, със собственик Ивайло Аладжов от 24 ЛРД – Симеоновград.
При породна принадлежност „барак“ най-добро бе четириногото Спартак, на Назиф Емин от 46 ЛРД – Шишманово.
Куче Меги, със собственик Борис Борисов от 38 ЛРД – с. Черна могила, бе на първо място при тези, които се използват за подземен лов.
Награди получиха и най-добрите стрелци, отличили се на състезанието през миналия месец. Там първо място е за 36 ЛРД в село Дрипчево, с председател Александър Петров.
Втори са 46 ЛРД – Шишманово, с председател Георги Михайлов, а трети – 24 ЛРД – Симеоновград, с председател Петър Фералиев.
Наградите им бяха парични.
При стрелците най-добър бе Ивайло Димов от 24 ЛРД – Симеоновград, след него е Пламен Георгиев от 30 ЛРД – с. Овчарово, а трети е Стефан Павлов, от 36 ЛРД – с. Дрипчево.
Те получиха патрони.
Телешкият курбан за събитието бе сготвен от Жеко Милков и бе раздаден на дошлите ловджии. Месото за него бе 450 килограма и бе осигурено от Сдружението. То купи още и 450 килограма наденици за случая.
Две певици и музиканти от група „Орион“ забавляваха на финала развеселените ловджии.
По традиция ловният сезон за едър дивеч се открива в първата събота на месец октомври, а за птици той започна на 11 август.
Предстои всяка ловна дружинка да си организира свое събиране, преди да нарамят пушките.

Същия ден в Свиленград в събота честваха 105 години от създаването на ловно-рибарското сдружение. Честването започна с шествие, а участниците поднесоха цветя на паметника на загиналите за отечеството.
Програмата продължи в парк „Младежки“, където бе отслужен водосвет и раздаден курбан. Приветствие поднесе председателят на Сдружението Петър Вангелов, а официални гости на празника бяха народните представители д-р Георги Станков, инж. Никола Динков и Рамадан Аталай, председателят на Националната ловна организация Васил Василев, членове на Управителния съвет на НЛРС
Проведе се и киноложка изложба на ловни и домашни кучета, а стопаните на най-добрите бяха наградени. Получиха ги Стефан Терзиев с лудогорско гонче, Тодор Владов с трицветно гонче Мурат и Данаил Колев с померански шпиц Пъпеш.
Празникът завърши с веселба, а участниците в нея бяха забавлявани от оркестър „Авлигите“ и гайдари.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 16, 2018 07:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама