Кюрдски бизнесмени дойдоха да купуват български стоки

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 12, 2015 17:44

Кюрдски бизнесмени дойдоха да купуват български стоки

Акценти

  • Те търсят български храни, текстил, обувки, месо
  • Бизнесмените представляват фирми с много милиони оборот годишно

Свързани публикации

Членове на търговско промишлените палати на градовете Ербил и Духок от , Северноиракската кюрдска автономия посетиха областта. Вчера те бяха в Хасково, а днес са в Харманли.

Бизнесмените бяха водени от Меджиийт Таха, от Кюрдско – български търговско промишлен център и се срещнаха с местни производители. Гостите се интересуваха от български хранителни стоки стоки, текстил, обувки, месо, машини, мед, селскостопанска продукция.

От наша страна бизнесмените бяха съпровождани от Янчо Янев, председател на Хасковската търговско промишлена палата. Той представи пред тях предимствата, които има региона при производствата на някои стоки.

Бизнесмените имаха възможност да опитат български продукти и проведоха разговори производителите им.

Бизнес форумът в Харманли бе организиран от Гражданското движение „Заедно за Харманли“ и Хасковската търговско промишлена палата. Членовете на движението поканиха фирми от общината, като по този начин способстваха за създаването на бизнес сътрудничество. Участваха над 10 фирми от Харманли, които проведоха ползотворни разговори с представителите на най-крупния бизнес в кюрдската автономна област.

Гостите са от фирмите Redyar company, Nawzet Aban, Brayan Company и са членове на търговско промишлените палати в двата града. Те представляват фирми, с много милиони долари оборот годишно.

Хасковската палата и Асоциацията за кюрдско-българско сътрудничество имат подписано споразумение за съвместна дейност и меморандум за сътрудничество със Сдружението на вносителите и износителите на Кюрдистан.

kiurd-2kiurd-3

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 12, 2015 17:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама