Купуват техника за компостираща инсталация

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 17, 2020 10:53

Купуват техника  за компостираща  инсталация

Община Харманли е обявила обществена по-ръчка за доставка на съоръжения за компостираща инсталация. Тя е по три позиции.
Първата е за „Доставка на машини и оборудване, свързани с експлоатацията и функциониране на изградената инсталация за компостиране на територията на ТБО – гр. Харманли“.
Втората е за доставка на съоръжения и техника за разделно събиране на зелените и биоразградими битови отпадъци по проект „Изграждане на общинско съоръжение за компостиране на разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци на община Харманли“.
С третата ще се доставят контейнери по същия проект.
Процедурата е открита, а стойността е 951 500 лева без ДДС.
Поръчката е публикувана на 31 декември 2019 година, а крайният срок за подаване на жалби бе 10 дни от публикуването на решението.
В началото на септември 2019 година започна изграждането на съоръжение за компостиране на разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци край Харманли. Общата му стойност е 3 246 963,78 лв., от които от Европейски фонд за регионално развитие – 2 074 395,05 лв., от национално съфинансиране – 366 069,71 лв., общински пари – 274 179,02 лв.
Срокът на изпълнение на поръчката според договора е 19 месеца.

Има няколко жалби до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу избор на доставчик на машини и съоръжения за компостираща инсталация. Те са от четири фирми. Това са: „Фрея инженеринг“ ЕООД, „Екселор холдинг груп“ ЕООД, „Мултитехник“ ЕООД.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 17, 2020 10:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.