Кучета вече разкриват и контрабандни цигари

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2015 07:44

Кучета вече разкриват и контрабандни цигари

Акценти

  • Три кучета и мобилни митнически групи към Централното митническо управление са включени в акциите за разбиване на котрабандата на цигари от Турция,

Свързани публикации

Митничарско куче откри 403 кутии цигари от марките „LM“, „Karelia“ и „ MM“ без бандерол, укрити в три тайника на Рено „Лагуна“. Това става ясно от съобщение на Агенция Митници.

При други два случая четириногите помощници на митничарите намериха в леки автомобили Мерцедес с българска регистрация 7 тайници, напълнени с 445 кутии контрабандни цигари „ММ“. Те са иззети.

Близо милион къса контрабандни цигари са задържали на Капитан Андреево през последните десет дни, се казва в прессъобщението на митниците. В помощ на митническите служители от „Митническо разузнаване и разследване“, „Борба с наркотрафика“ и мобилни митнически групи към Централното митническо управление, които провеждат специализирани акции на пункта срещу контрабандата на цигари, са включени и три митничарски кучета, обучени за откриване на тютюневи изделия.

При друг случай на българо-гръцкия  ГКПП „Капитан Петко войвода“ служители от мобилни митнически групи откриха цигари във влизащ в страната от Гърция лек автомобил Опел „Астра“  с турска регистрация. Той е бил управляван от мъж с българско гражданство, който пътувал със своя позната.  При щателна проверка в естествените кухини на колата и в личния багаж на шофьора, са открити 678 кутии цигари от марката „Akhtamar“, всички без акцизен бандерол. От личните обяснения на мъжа става ясно, че е закупил безакцизните цигари от Турция, но е избрал обиколен маршрут с надеждата, че няма да бъдат открити от митническите служители при проверка.

През последните седмици новините от митниците изобилстват със съобщения за открити цигари без бандерол, благородни метали и други контрабандно внасяни стоки. Подобни акции по правило са свързани със смяната на началника на митницата. Всеки нов се опитва да покаже, че с неговата упорита дейност, контрабандата намалява. Сега историята се повтаря, след като повече от един месец на този пост е Юлиан Мирков, човек от София.

Снимки: Митници

kuche-cigari-2 cigari-2 cigari-3

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2015 07:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.