Кучета вече разкриват и контрабандни цигари

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2015 07:44

Кучета вече разкриват и контрабандни цигари

Акценти

  • Три кучета и мобилни митнически групи към Централното митническо управление са включени в акциите за разбиване на котрабандата на цигари от Турция,

Свързани публикации

Митничарско куче откри 403 кутии цигари от марките „LM“, „Karelia“ и „ MM“ без бандерол, укрити в три тайника на Рено „Лагуна“. Това става ясно от съобщение на Агенция Митници.

При други два случая четириногите помощници на митничарите намериха в леки автомобили Мерцедес с българска регистрация 7 тайници, напълнени с 445 кутии контрабандни цигари „ММ“. Те са иззети.

Близо милион къса контрабандни цигари са задържали на Капитан Андреево през последните десет дни, се казва в прессъобщението на митниците. В помощ на митническите служители от „Митническо разузнаване и разследване“, „Борба с наркотрафика“ и мобилни митнически групи към Централното митническо управление, които провеждат специализирани акции на пункта срещу контрабандата на цигари, са включени и три митничарски кучета, обучени за откриване на тютюневи изделия.

При друг случай на българо-гръцкия  ГКПП „Капитан Петко войвода“ служители от мобилни митнически групи откриха цигари във влизащ в страната от Гърция лек автомобил Опел „Астра“  с турска регистрация. Той е бил управляван от мъж с българско гражданство, който пътувал със своя позната.  При щателна проверка в естествените кухини на колата и в личния багаж на шофьора, са открити 678 кутии цигари от марката „Akhtamar“, всички без акцизен бандерол. От личните обяснения на мъжа става ясно, че е закупил безакцизните цигари от Турция, но е избрал обиколен маршрут с надеждата, че няма да бъдат открити от митническите служители при проверка.

През последните седмици новините от митниците изобилстват със съобщения за открити цигари без бандерол, благородни метали и други контрабандно внасяни стоки. Подобни акции по правило са свързани със смяната на началника на митницата. Всеки нов се опитва да покаже, че с неговата упорита дейност, контрабандата намалява. Сега историята се повтаря, след като повече от един месец на този пост е Юлиан Мирков, човек от София.

Снимки: Митници

kuche-cigari-2 cigari-2 cigari-3

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2015 07:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама