Крадците стават все по-нагли през лятото

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 4, 2016 13:27

Крадците стават все по-нагли през лятото

Няколко дръзки кражби се случиха в последните дни, а апашите са от най-различни възрасти. При едната извършителят/те счупили патрон на вратата на гараж в дома на улица „Страцин“ в Харманли и откраднали мотор Honda. Кражбата станала след полунощ, а крадецът е заснет от видеокамера. От кадрите се вижда, че той спокойно се разхожда по безлюдната улица със стол в ръка, с който прикрива инструмента “меча лапа”, използван при счупване на патрона. Собственикът на мотоциклета предлага възнаграждение за оказване на помощ при издирването му.
За друга кражба е сигнализирал потърпевш. Това е 41-годишен собственик на хранителен магазин, който съобщил, че в дома му има обир. Полицаите установили, че чрез отключване с подправен или подбран ключ е проникнато в дома му и е открадната метална каса с размери 40/40см. В нея според собственика имало 3 500 лв., 250 евро, ръчен часовник, златна гривна с тегло 25 грама, мъжки златен синджир с тегло 16 грама и дамски златен синджир с тегло 8 грама.
На другия ден полицаите задържаха двама мъже. Местните криминалисти доказали, че мъжете- на 35 г. от Гълъбово и на 63 г. от село Мусачево, са влезнали в дома на потърпевшия на улица „Илинден” и са всели от там касата. Те са я разбили и са я захвърлили на новото трасе на пътя Харманли – Българин. Вероятно са имали съучастник от Харманли. Част от инкриминираните вещи са открити, а мъжете, познати на органите на реда – задържани.
Кражба извършват не само възрастни. От полицейския бюлетин става ясно, че 15-годишно димитровградчанче в рамките на месец обрало 2 хранителни магазина, проникнало в 3 автомобила и църква, откъдето е задигало различни вещи и пари. Момчето признало, че заедно със 17-годишен съучастник са извършители и на други кражби.
20-годишен харманлиец и 24-годишен любимчанин проникнали през незаключената врата в жилище на улица „Нестор Марков” в Града на Белоногата. От там задигнали телевизор и мобилен телефон. След подадения сигнал от собственика момчетата са задържани, а инкриминираните вещи са иззети.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 4, 2016 13:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама