Крадците стават все по-нагли през лятото

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 4, 2016 13:27

Крадците стават все по-нагли през лятото

Няколко дръзки кражби се случиха в последните дни, а апашите са от най-различни възрасти. При едната извършителят/те счупили патрон на вратата на гараж в дома на улица „Страцин“ в Харманли и откраднали мотор Honda. Кражбата станала след полунощ, а крадецът е заснет от видеокамера. От кадрите се вижда, че той спокойно се разхожда по безлюдната улица със стол в ръка, с който прикрива инструмента “меча лапа”, използван при счупване на патрона. Собственикът на мотоциклета предлага възнаграждение за оказване на помощ при издирването му.
За друга кражба е сигнализирал потърпевш. Това е 41-годишен собственик на хранителен магазин, който съобщил, че в дома му има обир. Полицаите установили, че чрез отключване с подправен или подбран ключ е проникнато в дома му и е открадната метална каса с размери 40/40см. В нея според собственика имало 3 500 лв., 250 евро, ръчен часовник, златна гривна с тегло 25 грама, мъжки златен синджир с тегло 16 грама и дамски златен синджир с тегло 8 грама.
На другия ден полицаите задържаха двама мъже. Местните криминалисти доказали, че мъжете- на 35 г. от Гълъбово и на 63 г. от село Мусачево, са влезнали в дома на потърпевшия на улица „Илинден” и са всели от там касата. Те са я разбили и са я захвърлили на новото трасе на пътя Харманли – Българин. Вероятно са имали съучастник от Харманли. Част от инкриминираните вещи са открити, а мъжете, познати на органите на реда – задържани.
Кражба извършват не само възрастни. От полицейския бюлетин става ясно, че 15-годишно димитровградчанче в рамките на месец обрало 2 хранителни магазина, проникнало в 3 автомобила и църква, откъдето е задигало различни вещи и пари. Момчето признало, че заедно със 17-годишен съучастник са извършители и на други кражби.
20-годишен харманлиец и 24-годишен любимчанин проникнали през незаключената врата в жилище на улица „Нестор Марков” в Града на Белоногата. От там задигнали телевизор и мобилен телефон. След подадения сигнал от собственика момчетата са задържани, а инкриминираните вещи са иззети.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 4, 2016 13:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.