Конкурс за най-добро домашно вино организират елховлии

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 2, 2016 15:19

Конкурс за най-добро домашно вино организират елховлии

Акценти

  • През миналата година Най много овации получиха вината на Георги Карагьозов.

Свързани публикации

Традиционният Трифонзарезански конкурс за най-хубаво домашно вино ще се проведе в елховските лозя от 11:00 часа на 14 февруари. Организатори са местното читалище и община Елхово. Освен с бели и червени вина, в него производителите на домашно приготвени питиета ще могат да се състезават и с пелини.

Събитието ще се състои в местността Лозята, а мястото на събитието е беседка ,,Ловен кът”. За него състезателите могат да се записват включително до деня на конкурса, но поне половин час преди началото му. Изискванията са представените в съревнованието вина да са поставени в прозрачни бутилки и да са бистри. Освен бели и червени вина, комисията ще оценява и такива, към които има добавени билки – от рода на пелините.

Журирането на победителите ще се извърши от специална дегустационна комисия. Освен вино на Трифон Зарезан в елховските лозя ще има и много шоу и забавление, както традицията повелява.

През миналата година сред отличените вина бяха тези на Георги Карагьозов, Вълко Георгиев, Димитър Руменов, Пешо Георгиев. Най-много овации обаче получиха напитките на Георги Карагьозов.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 2, 2016 15:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама