Конкурс за най-добро домашно вино организират елховлии

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 2, 2016 15:19

Конкурс за най-добро домашно вино организират елховлии

Акценти

  • През миналата година Най много овации получиха вината на Георги Карагьозов.

Свързани публикации

Традиционният Трифонзарезански конкурс за най-хубаво домашно вино ще се проведе в елховските лозя от 11:00 часа на 14 февруари. Организатори са местното читалище и община Елхово. Освен с бели и червени вина, в него производителите на домашно приготвени питиета ще могат да се състезават и с пелини.

Събитието ще се състои в местността Лозята, а мястото на събитието е беседка ,,Ловен кът”. За него състезателите могат да се записват включително до деня на конкурса, но поне половин час преди началото му. Изискванията са представените в съревнованието вина да са поставени в прозрачни бутилки и да са бистри. Освен бели и червени вина, комисията ще оценява и такива, към които има добавени билки – от рода на пелините.

Журирането на победителите ще се извърши от специална дегустационна комисия. Освен вино на Трифон Зарезан в елховските лозя ще има и много шоу и забавление, както традицията повелява.

През миналата година сред отличените вина бяха тези на Георги Карагьозов, Вълко Георгиев, Димитър Руменов, Пешо Георгиев. Най-много овации обаче получиха напитките на Георги Карагьозов.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 2, 2016 15:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.