Завършиха тържествата по повод Празника на Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2015 10:32

Завършиха тържествата по повод Празника на Симеоновград

Тържествата за Празника на Симеоновград продължиха седмица, но най-много бяха те в неделя, 6 декември. На Никулден в църквата „Св. Николай Чудотворец“, отец Димитър отслужи Света Литургия и освети и няколко казана рибена чорба, която бе раздадена на миряните.

На площад „Шейновски“ се състоя церемония, на която бяха издигнати флаговете на България и Европейския съюз.

Следващата проява бе Тържествената сесия, където кметът Милена Рангелова прикани съветниците да бъдат всеотдайни в работата си и заедно да работят в името на общината. Общинският съветник Теодора Дочева прочете част от историята на града, която е неразривно свързана с река Марица.

За празника се състоя и изложба на стотици гълъби и други птици. Най-добрите собственици бяха наградени с медали и предмети. Повечето от тях бяха деца и ученици.

В следобеда, в залата на читалището бяха наградени най-добрите спортисти на Симеоновград за миналата година. №1 стана 15-годишната състезателка по борба Димитринка Сергеева.

Малко преди мръкване на площада пред сградата на ОбА бяха запалени светлините на Коледната елха. Деца от „Отец Паисий“ пяха песни и танцуваха, а под звуците на обратното броене елхата пред ОбА светна.

През седмицата ученици от СОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Иван Вазов“ посетиха ОбА, където се проведе среща с кмета и разгледаха различните служби.

През седмицата се проведе и бридж турнир, под патронажа на Председателя на ОбС.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2015 10:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.