Завършиха тържествата по повод Празника на Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2015 10:32

Завършиха тържествата по повод Празника на Симеоновград

Тържествата за Празника на Симеоновград продължиха седмица, но най-много бяха те в неделя, 6 декември. На Никулден в църквата „Св. Николай Чудотворец“, отец Димитър отслужи Света Литургия и освети и няколко казана рибена чорба, която бе раздадена на миряните.

На площад „Шейновски“ се състоя церемония, на която бяха издигнати флаговете на България и Европейския съюз.

Следващата проява бе Тържествената сесия, където кметът Милена Рангелова прикани съветниците да бъдат всеотдайни в работата си и заедно да работят в името на общината. Общинският съветник Теодора Дочева прочете част от историята на града, която е неразривно свързана с река Марица.

За празника се състоя и изложба на стотици гълъби и други птици. Най-добрите собственици бяха наградени с медали и предмети. Повечето от тях бяха деца и ученици.

В следобеда, в залата на читалището бяха наградени най-добрите спортисти на Симеоновград за миналата година. №1 стана 15-годишната състезателка по борба Димитринка Сергеева.

Малко преди мръкване на площада пред сградата на ОбА бяха запалени светлините на Коледната елха. Деца от „Отец Паисий“ пяха песни и танцуваха, а под звуците на обратното броене елхата пред ОбА светна.

През седмицата ученици от СОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Иван Вазов“ посетиха ОбА, където се проведе среща с кмета и разгледаха различните служби.

През седмицата се проведе и бридж турнир, под патронажа на Председателя на ОбС.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2015 10:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама