Кандидат-кметовете в Хасково са единайсет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2019 15:40

Кандидат-кметовете в Хасково са единайсет

Общо 11 кандидати за кмет на община Хасково са регистрирани за изборите на 27 октомври. Това са Веселин Дочев Белевски – „Глас Народен“, Добри Василев Беливанов – „Съюз на свободните демократи“, Ростислава Захариева Жекова – ВМРО – БНД, Станислав Насков Дечев – ГЕРБ, Веселин Димитров Илчев – „Християндемократическа партия на България“, Румен Боянов Райчев – ДОСТ, Коста Петков Стоев – „БСП за България“, Христо Георгиев Сариев – „Движение Заедно за промяна“, Драгомир Славчев Андонов – „Демократична България“ – Обединение“ и Петър Димитров Дялков – Инициативен комитет.
Бившият кмет на Хасково Георги Иванов ще обжалва решението на Общинската избирателна комисия, с което тя отказа да го регистрира като кандидат за общински съветник.
Иванов беше предложен за водач на листата на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Със свое решение ОИК реши да откаже регистрацията му заради условната му присъда за събарянето на затвора в Хасково, чрез която му е забранено да заема държавни и обществени длъжности.

66 партии и коалиции са регистрирани за местния вот след месец, съобщиха от ЦИК. Политическа партия ГЕРБ е под номер 43, „БСП за България“ изтегли номер 56. ДПС изтегли номер 55. „Демократична България“ е с последния номер в бюлетината – 66. Партия „Атака“ е под номер 4 според жребия. На ВМРО се падна номер 34. НФСБ е с номер 8. СДС е под номер 64. Партия „Воля“ е с номер 51. На АБВ се падна номер 14.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2019 15:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама