Какъв ще е цветът на общините от понеделник?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2019 07:14

Какъв ще е цветът  на общините от понеделник?

В понеделник много от общините ще осъмнат в различни политически разцветки. Каква кампания наблюдавахме досега?
В Хасково има 11 кандидат-кметове и там борбата е сериозна, защото градът е визитката на областта. Всеки ден те обикалят фабрики, заводи, жилищни блокове, за да агитират. Техни красиви снимки с избирателите има по медиите, Фейсбук и други социални мрежи.
В Любимец и Ивайловград кандидатиращите се за поредния си кметски мандат личности са започнали кампанията си преди много години, защото те непрекъснато са сред хората, които ги познават и им вярват. В тези градове обстановката е спокойна.
Такова е положението в Харманли и Симеоновград. Борбата в Тополовград отново ще е ожесточена. Там някои кандидати отново водят негативна кампания, която на миналите избори не им донесе нищо. Сега отново правят същата грешка и накрая, макар и да не спечелят, в тях ще остане удовлетворението, че са оплюли достатъчно опонента си.
Това, което прави впечатление при тези избори, е че привличането на гласове освен от ромския етнос се прехвърли и към младежите. Агитацията сред тях се води не по медиите, а на срещи в тесен кръг, очи в очи. От кандърдисваната страна нямат нищо против да спечелят няколко десетачки за един ден. Условието е, да се дадат само трите имена и адреса, за да се проучат внимателно.
От това следва изводът, че по-богатите партии имат по-голяма възможност да увеличат електората си.
В Свиленград се води истинска предизборна борба. Двете големи партии имат нови лица – арх. Атанас Карчев от ГЕРБ и Стамо Димитров от БСП. За колорит в избора се намеси и фолк изпълнителят Милко Калайджиев, който прави по-скоро шоу, отколкото политика.
В Харманли ръководството на БСП пре-даде фронта без бой. Четири години то симулираше опозиция, накрая се оказа неподготвено за изборите тази година. Листата им за съветници е съставена от хора в пенсионна и предпенсионна възраст. Какво ли очакват от тях? Сега надеждата им е, че Надежда /Колева/ ще навакса пропуснатото.
В Маджарово, градът, в който всяка година се чества Национално поклонение „Ден на тракийската памет“, най-голямата партия се покри и буквално остави общината в ръцете на ДПС. ГЕРБ не издига свой кандидат, БСП също участва проформа в изборите и победителят е предизвестен.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2019 07:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама