Кафене в Харманли плаща ток и вода по-малко от къща

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 27, 2015 10:50

Кафене в Харманли плаща ток и вода по-малко от къща

Акценти

 • Общината поема част от разходите му, за да държи цените по-ниски
 • Кафенето в Културния център е любимо място както за местните управляващи, така и за много граждани

Свързани публикации

Кафенето в Културния център на Харманли плаща вода и ток по-малко от среден апартамент. Това става ясно от отчета, представен за одобрение на местните съветници.

В него е записано, че приходите от кафе-аперитив “Културен център” са 81 324 лв., а разходите – 71 164. За възнагражденията на персонала са отишли 30 273 лв., за осигуровки – 6 128 лв., а за СБКО и облекло – 2 499 лв.

Отчетната стойност на продадените стоки е 26 145 лв.

Най-интересно е перото, с което се плаща електрическа енергия и водата. За голямата зала, която е над 200 квадрата, за цялата минала година са отделени 2 094 лв. Това прави средно около 174 лева на месец, горе долу колкото се плаща от едно малко домакинство.

Специалисти коментират, че разходите за кафенето са изкуствено занижени и се поемат от Културния център. По този начин то се дотира с общински пари и се явява като нелоялна конкуренция на останалите заведения.

кафето на ндк (9) кафето на ндк (6)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 27, 2015 10:50
Напиши коментар

4 коментара

 1. rtr май 2, 17:27

  безумен кмет не се ли усеща вече……градът потъна до нема и къде заради тия в общината…….сирийци цигани….никви инвестиций за разлика от околните общини ние сме единствената която не влизат никви пари за развитие по европрограмите…..ама 600 човека работят в общината…..може би единствената община в България къде е най големия работодател в града(по този начин си осигорява сигурни гласове на изборите)…..нямам думи поне си трагни с достойнство……защото ние патим след вас и след тебе кмете Лисков кмете Русева кмете Гено …….

  Отговори на този коментар
 2. клиент април 28, 17:15

  това е най оправната община – има си кафене, прави си вино, пелети, има си волиера /без птици в нея/ поддържа си няколко луксозни вили кмета си има Q5, Евала. Кой каза че комунистите не били оправни?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.