Кафене в Харманли плаща ток и вода по-малко от къща

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 27, 2015 10:50

Кафене в Харманли плаща ток и вода по-малко от къща

Акценти

 • Общината поема част от разходите му, за да държи цените по-ниски
 • Кафенето в Културния център е любимо място както за местните управляващи, така и за много граждани

Свързани публикации

Кафенето в Културния център на Харманли плаща вода и ток по-малко от среден апартамент. Това става ясно от отчета, представен за одобрение на местните съветници.

В него е записано, че приходите от кафе-аперитив “Културен център” са 81 324 лв., а разходите – 71 164. За възнагражденията на персонала са отишли 30 273 лв., за осигуровки – 6 128 лв., а за СБКО и облекло – 2 499 лв.

Отчетната стойност на продадените стоки е 26 145 лв.

Най-интересно е перото, с което се плаща електрическа енергия и водата. За голямата зала, която е над 200 квадрата, за цялата минала година са отделени 2 094 лв. Това прави средно около 174 лева на месец, горе долу колкото се плаща от едно малко домакинство.

Специалисти коментират, че разходите за кафенето са изкуствено занижени и се поемат от Културния център. По този начин то се дотира с общински пари и се явява като нелоялна конкуренция на останалите заведения.

кафето на ндк (9) кафето на ндк (6)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 27, 2015 10:50
Напиши коментар

4 Коментара

 1. rtr май 2, 17:27

  безумен кмет не се ли усеща вече……градът потъна до нема и къде заради тия в общината…….сирийци цигани….никви инвестиций за разлика от околните общини ние сме единствената която не влизат никви пари за развитие по европрограмите…..ама 600 човека работят в общината…..може би единствената община в България къде е най големия работодател в града(по този начин си осигорява сигурни гласове на изборите)…..нямам думи поне си трагни с достойнство……защото ние патим след вас и след тебе кмете Лисков кмете Русева кмете Гено …….

  Отговори на този коментар
 2. клиент април 28, 17:15

  това е най оправната община – има си кафене, прави си вино, пелети, има си волиера /без птици в нея/ поддържа си няколко луксозни вили кмета си има Q5, Евала. Кой каза че комунистите не били оправни?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама