Къде е татулът – в питите или във Фейсбук?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 16, 2020 08:02

Къде е татулът – в питите или във Фейсбук?

Акценти

  • # 38/922, година XVII, 9 - 15 октомври2020 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Предполагаемо хранително натравяне след консумация на пити от Симеоновград предизвика бурен дебат във Фейсбук.
То започна в групата „Нашият Симеоновград“ след пост на 3 октомври, с автор Антоанета Арабаджиева. Тя бе публикувала снимки на пита и твърдеше, че в нея има открити семена на татул.
След нея мнение изказват Гергана Димитрова, Пенка Калинова, Veronika Mileva, Ани Костадинова, Венцислав Димитров, Ваня Георгиева, Стефка Койчева и Milena Angelova.
Производителите твърдят, че сусамът, който е влаган във въпросните пити, има сертификат за качество от производителя. От него са получили 400 килограма, които са вложили в производство на закуски.
За „Сакарнюз“ притеснените собственици на „Двете акации“ – Христо и Веска, казаха, че от тази партида са пратили закуски в Харманли и Димитровград. Веднага след като са научили, че се коментират техните пити, поискали да разберат от своите клиенти дали имат някакви оплаквания. Не са получили такива.
Те произвеждат закуски от 35 години и досега са нямали оплаквания.
От РЗИ са направили проверка на цеха за производство и не са констатирали нарушения.
Собствениците смятат, че във Фейсбук от мравката се прави слон и колкото и да ги обвиняват досега никой от тези хора не е представил медицинско, че е натровен от татул.

Peycho Kanev
Някой ще каже ли колко хора има натровени или повечето са изплашени от това, че някой е получил алергия от сусама и веднага се започнаха свободни съчинения. Мислите ли, че тези хора за пръв път виждат сусам и не могат да направят разлика между сусам и татул, че го сложиха в питите.

Гергана Димитрова
Броят на натровените е право пропорционален на броя продадени (и изядени!) пити в деня. Няма случай на човек, хапнал пита и НЕпочувствал се подобаващо ЗЛЕ. Над 700 алергични от сусам звучи несериозно, да не кажа налудничаво, нали?! Освен това е несериозно и некоректно НЕпострадали да дават мнение отстрани! Проблемът се оказа повече от сериозен! Не пожелавам никому да се случи на него или негов близък! .. Между впрочем след 5 дни още усещаме последиците, страшно е!

Ана Желязкова
Безотговорната постъпка на производителя много ра- зочарова! С какво качество са закуските, които произвеждат всеки ден? Не мога да се съглася, че несъзнателно е сложен некачествен сусам.

Силвия Арабаджиева
Трябва да се сигнализира! На член от семейството ми днес му се губи зрението често и на моменти е плашещо!

Валентина Гецова
Сусамените пити, които се произвеждат в нашия град, са или бяха една от последните останали живи атракции в района, чрез които имахме радост и уникалност. Скандалът с некачественият сусам не трябва да унищожи завинаги това бижу. Вярвам, че в бъдеще суровината ще бъде щателно проверявана и всички ние ще продължим да се радваме на уникалния вкус!

Milena Angelova
Не казвам че, умишлено е сложено нещо, разбира се, че не, но е много опасно и трябва да се внимава много.

Снимка: Фейсбук

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 16, 2020 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама