Изтича срокът за одобрение на приемни родители

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 20, 2015 19:09

Изтича срокът за одобрение на приемни родители

Акценти

  • Изпълнението е по проект ”И аз имам семейство” се осъществява по Оперативна програма ,,Развитие на човешките ресурси”

Свързани публикации

Общо десет са одобрените родители за приемни семейства в община Елхово, които до 31 декември трябва да вземат деца за отглеждане. По-голямата част от тях вече са го направили.

Досега 12 деца вече са преминали в приемни семейства. Освен у нас, има осиновени вече деца и в Холандия, и в Италия.

Изпълнението на проекта ”И аз имам семейство” се осъществява по Оперативна програма ,,Развитие на човешките ресурси”. Тя е съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Бенифициент на проекта е Агенцията по социално подпомагане в града, а общината е партньор.

Той се реализира в изпълнение на националната стратегия ,,Визия за деинституционализация на децата в Република България”. Дейноста на проекта е от 30 септември 2011 година до 31 декември 2015 година. Тя е удължавана вече пет пъти, а общата му стойност е 30 103018,16лв. За община Елхово са предвидени 270 883,30лв.

Целта на проекта е децата в неравностойно положение да израстат в условия, равни на децата със семейства. Осъществяването става след подаване на заявления, посещения по домовете от социалните работници, събеседване, среща с поръчителите и социална оценка. След това следват опознавателни срещи между децата и приемните родители.

От подалите 12 заявления 10 са одобрени. В по-голямата част от тях вече са настанени деца за отглеждане. За останалите остават броени дни, да зарадват децата срещу празниците с новите си семейства и родители и да се радват на лакомства и подаръци като останалите деца.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 20, 2015 19:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама