Изтезавали турски журналист в Чернодъб заради убеждения

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 29, 2018 08:15

Изтезавали турски журналист в Чернодъб заради убеждения

Акценти

  • Окръжна прокуратура - Хасково е образувала досъдебно производство за престъпление по член 142

Свързани публикации

Турски гражданин е бил отвлечен и изтезаван край Свиленград. За това потвърдиха от Окръжна прокуратура. Ш. Б., на 60 години, е подал сигнал в Районното управление, където е бил разпитан.

Полицаите установили, че той е бил отвлечен от Свиленград на 22 декември 2018 г., като  е бил откаран и държан в къща в село Чернодъб, където срещу него е проявено насилие. Пострадалият е бил изоставен край Пловдив след полунощ на 23 декември 2018 г.

Турският гражданин живее от около година и половина в България. По време на разпита е заявил, че му е отнета сума от 3 000 евро.

До момента няма задържани лица, а Окръжна прокуратура – Хасково, е образувала досъдебно производство за престъпление по член 142 ал. 2, точка 2, във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че на 22. 12. 2018 г. в гр. Свиленград е отвлечен, от повече от две лица, турският граждани Ш.Б., на 60 г.

Турският гражданин е журналистът Шукрю Белни (Şükrü Benli) от Gerçek Haber. На своята страница във Фейсбук той е описал случилото се с него, а инквизициите са свързани с работата му като журналист. Не смятал на променя възгледите си.

Снимка: Фейсбук

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 29, 2018 08:15
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Божидар Божков декември 31, 06:22

    Това е толкова сериозен случай, а вие сте му отделили място по-малко от това, което отделяте на тъпия и измислен хороскоп…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама