Изгоря част от последният етаж на ОбА – Харманли

5 минути
Огнени пламъци и дим обвиха ОбА - Харманли

Огнени пламъци и дим обвиха ОбА - Харманли

В петък, 18 август изгоря част от последния етаж на общинска администрация – Харманли. Огънят лумна към 12,45 часа от новоремонтираните помещения. За около 15 минути той се разпростря и върху съседните стаи. След като няколко човека се обадиха на пожарната, на мястото веднага пристигна един автомобил от РС ,,ПБЗН” – Харманли и огнеборците започнаха да гасят огъня от към стълбите. В това време огнените езици се разпространяваха и към заседателната зала на ОбС. След около половин час дойде и втора пожарна, а към 13,25 и трета от Любимец. След като пожарът бе угасен, от Хасково дойде и пожарен автомобил със стълба.
След 14,00 часа пристигнаха и комисарите от ОДП-Хасково – Ненков и ОБСЛ ,,ПБЗН” – Вълчев, които заедно с харманлийски полицаи започнаха разследване на причините за пожара.
Целият площад пред общината бе изпълнен с хора, които наблюдаваха пожара и правиха снимки.
Последният етаж на ОбА Харманли бе ремонтиран само преди месец и половина. Бе сменена дограмата, паркетът бе почистен и бяха монтирани климатични инсталации.
Няма пострадали от огъня. Има само материални щети.

Друг пожар изплаши хората във вторник

Във вторник се разгоря друг пожар. Огънят започна от стръмните ридове на западния бряг на река ,,Олу дере” в местността ,,Тарабановата мелница” около 11,00 часа. Горяха сухи треви и храсти. На мястото пристигнаха няколко противопожарни автомобила от Харманли и Симеоновград. Бяха мобилизирани и хора от дейност ,,Чистота” към общината. В овладяването на пожара се включиха и много служители от Държавно лесничейство – Харманли. Всички огнеборци успяха да ограничат разпространението на огъня към местността ,,Дефилето”, където е ресторант ,,Приказките”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.