Из ловните полета на Сакар и Родопи бродят 18 вълка по-малко

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 18, 2018 11:20

Из ловните полета на Сакар и  Родопи бродят 18 вълка по-малко

С отстрелването на пет вълка за две седмици се похвалиха ловджии от Маджаровско. На 24 и 25 ноември четири от тях паднаха под точния мерник на стрелци от ловната дружинка в Сеноклас, а 1 бе убит в край Маджарово.
Ловните полета на СЛРД „Тополовград“ през миналата седмица останаха с 5 вълка по-малко. Два от тях са убити край с. Хлябово, толкова в до с. Орлов дол и край село Радовец – 1.
През миналия месец край Свиленградското село Щит застреляха други два хищника. Там местните животновъди се оплакаха, че те са удушили 12 телета за една година. По-късно под прицела на свиленградските ловджии попадна още един край село Младиново.
През последните две седмици до село Гугутка, Ивайловградско, убиха два вълка. Преди това такива хищници бяха застреляни край селата Попско и Меден бук.
В края на ноември, край Малко градище, Любимчанско, ловците гръмнаха друг.
Организатори от ловните сдружения продължават да изпращат проби в лаборатория София за изследване за наличие на Африканска чума по свинете (АСЧ).
В специален контейнер се слагат проби от двата бъбрека, от далака и лимфни възли. Слага му се стикер, на който са отбелязани точните координати, където е убито животното и кой го е отстрелял. През това време отстреляните животни се съхраняват във фризери и консумацията им може да се прави, след като се получат резултатите от пробите. Те излизат след около една седмица.

Снимка: Архив 2007 година

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 18, 2018 11:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама