Икономиката спря. Малкият и семеен бизнес колабира.

7 минути
Икономиката спря. Малкият и семеен бизнес колабира
Ривов

Ривов

Икономиката в България спря, защото малкият и семеен бизнес колабира. До това заключение стигна инж. Георги Ривов – водач на листата на Коалиция “ГОРДА България” в Хасковска област. В коалицията членуват формациите ГОРД, ПП “Свободен народ”, Обединения блок на труда и “Защита”. В края на миналата седмица той посети пазара в Димитровград, където търговец извади и отвори празен портфейл, за да покаже какъв му е оборотът за деня.
Хората от сергиите се жалваха от непрекъснати проверки на данъчни, полицаи и други държавни чиновници. “Дребният бизнес е мъртъв! Пращат ни проверки, за да ни уплашат и принудят да гласуваме за ГЕРБ”, твърдяха недоволни пазарджии. Повече от половината сергии останаха затворени в петък, когато е началото на пазара, като последица от чиновническия рекет.
“ГОРДА България” ще се бори за облекчен режим за малките и семейни фирми до 10 души персонал. В момента малкият бизнес се задушава от разходи за счетоводство и излишна бумащина. Законите трябва да се спазват, но не трябва да се минава границата, в която държавните органи се превръщат от контролен в репресивен апарат”, каза още инж. Георги Ривов.
“ГОРДА България” ще насърчава този бизнес, защото в момента фирмите с персонал под 10 души са 250 хиляди. Ако те успеят да назначат по още 1 човек, това ще означава 250 хил. работни места повече”, допълни Георги Ривов пред търговци, които посрещнаха думите му с одобрителни възгласи.
“Дойдохме тук неслучайно, защото на пазара в Димитровград са събрани 3600 малки и семейни фирми. Това е един процент от всички. Пазарът винаги е бил барометър за българската икономика”, допълни инж. Ривов. “Напълно ви разбирам проблемите, защото и аз идвам от бизнеса в политиката. Заедно ще създадем нормална среда, в която бизнесът да върви, за да можем да припечелваме и да изхранваме децата си”, допълни той.
Водачът на листата на “ГОРДА България” е предприемач, роден в Хасково и избрал да живее в родния си град. Бизнесът му е свързан с компютри и комуникационни системи.
Инж. Георги Ривов е генерален секретар на Българската федерация по карате. Женен е, баща на три деца. Досега не е членувал в политически партии. Съпредседател е на политическа партия “Свободен народ”. Като народен представител ще работи за силна средна класа и за по-качествено образование. Защото вярва, че знанието е сила и свобода.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.