Икономически растеж, връщане на ДДС за седем дни и стимулиране на износителите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 3, 2013 18:05

Икономически растеж, връщане на ДДС за седем дни и стимулиране на износителите

„През последните четири години в хасковска област по програма „Конкурентноспособност“ са сключени 33 договора с 28 фирми на обща стойност над 18 милиона лева“, това каза при посещението си в хасковска фирма за производство на съоръжения за детски площадки водачът на листата на ГЕРБ в региона Делян Добрев.
„За следващия програмен период са предвидени 3 милиарда лева за малкия и среден бизнес по „Конкурентноспособност“, за да могат тези предприятия да се развиват.
Тази компания е хубав пример как по оперативната програма държавата е успяла да помогне стоките, които произвежда, да са конкурентноспособни на международните пазари“, каза Добрев и подчерта, че в следващ мандат на ГЕРБ правителството ще направи всичко възможно, за да засили подкрепата си за бизнеса.
„В нормален човешки живот това трудно се постига, аз от 10 години планирам такава инвестиция и я постигнах сега с помощ от държавата и оперативната програма. Това е реална помощ, гарантираща работни места“, каза собственикът на фирмата Драгомир Андонов. Той добави, че през последните години вече има реални възможности за развитие на високотехнологичен бизнес.
“ГЕРБ може да осигури висок икономически растеж на предприятията от малкия и среден бизнес и най-вече на износителите на продукти с добавена стойност“, това каза водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев на срещата си с ръководството и работниците в предприятие за производство на машини за хранително-вкусовата промишленост в Хасково. Той, заедно с Красимир Стефанов посетиха предприятие „Донидо“, което изнася 90% от продукцията си.
Йордан Вълчев – собственик на предприятието подчерта, че голямо облекчение за фирмите занимаващи се с износ е връщането на ДДС в срок от един месец. Той благодари на Красимир Стефанов за коректно работещите структури на НАП за възстановяване на ДДС. Вторият в листата на ГЕРБ в Хасково Красимир Стефанов посочи, че при следващ мандат ГЕРБ ще работи за връщане на ДДС в седем дневен срок.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 3, 2013 18:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама