Идва втори нотариус в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 26, 2006 01:35

Идва втори нотариус в Харманли

В рамките на двадесетина дни в Харманли ще заработи и втори нотариус. Това е Адриан Тончев Проданов с № 463. Неговата кантора досега бе в Пловдив, на бул. “Шести септември” № 152. Кабинетът му в Харманли вероятно ще бъде в сградата на ремонтираното АПК. Той ще обслужва района на Харманлийския съд, в който са още общините Симеоновград и Маджарово.
Когато нотариусите станаха частни, от октомври 1998 год. в Харманли имаше само един – Здравко Златев. През следващата година конкурсът за друго място спечели Мария Динева. През февруари 2001 година първият почина и Харманли остана само с един нотариус.
Според чл. 10 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност местата в определен район не могат да бъдат по-малко от две, а на 10 000 жители се открива едно място. Харманлийската община е от 30 хиляди, без да се смятат жителите на Симеоновград и Маджарово, но въпреки това години наред нямаше друг колега на нотариус Динева. Това създаваше големи трудности не само на бизнеса, но и на обикновените граждани. През 2004 година бе обявен конкурс за попълване на свободните места за нотариус и четирима адвокати от тук кандидатстваха. Нито един от тях обаче не издържа изпита.
В Тополовград и до ден днешен няма нотариус, въпреки че има обявено място. Тази дейност в момента се изпълнява от Съдията по вписванията и всички такси от това отиват в държавата.
Новият нотариус – Адриан Проданов идва в Харманли по покана на местни бизнесмени и адвокати.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 26, 2006 01:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.