Идва втори нотариус в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 26, 2006 01:35

Идва втори нотариус в Харманли

В рамките на двадесетина дни в Харманли ще заработи и втори нотариус. Това е Адриан Тончев Проданов с № 463. Неговата кантора досега бе в Пловдив, на бул. “Шести септември” № 152. Кабинетът му в Харманли вероятно ще бъде в сградата на ремонтираното АПК. Той ще обслужва района на Харманлийския съд, в който са още общините Симеоновград и Маджарово.
Когато нотариусите станаха частни, от октомври 1998 год. в Харманли имаше само един – Здравко Златев. През следващата година конкурсът за друго място спечели Мария Динева. През февруари 2001 година първият почина и Харманли остана само с един нотариус.
Според чл. 10 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност местата в определен район не могат да бъдат по-малко от две, а на 10 000 жители се открива едно място. Харманлийската община е от 30 хиляди, без да се смятат жителите на Симеоновград и Маджарово, но въпреки това години наред нямаше друг колега на нотариус Динева. Това създаваше големи трудности не само на бизнеса, но и на обикновените граждани. През 2004 година бе обявен конкурс за попълване на свободните места за нотариус и четирима адвокати от тук кандидатстваха. Нито един от тях обаче не издържа изпита.
В Тополовград и до ден днешен няма нотариус, въпреки че има обявено място. Тази дейност в момента се изпълнява от Съдията по вписванията и всички такси от това отиват в държавата.
Новият нотариус – Адриан Проданов идва в Харманли по покана на местни бизнесмени и адвокати.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 26, 2006 01:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама