Христо Иванов: „Избирателите, които ценят свободата, вече знаят, че ги представлявамe ние“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 20, 2019 21:59

Христо Иванов: „Избирателите, които ценят свободата, вече знаят, че ги представлявамe ние“

Акценти

  • Трябва да се мотивираме хора, които да поддържат свободата и демокрацията в България, това ни е основната задача на нас като политическа формация, защото няма кой друг да се грижи за тази ценност.
  • Ще ви обясняват, че това не важно, че хората се интересуват само от хладилника, аз съм готов да споря, че в България има достатъчно хора, за които е важна свободата. Хората се научиха за си ценят свободата и ние сме единствените , които могат да ги представляват в това отношение.

„В България се влагат много усилия да се обяснят две неща. Това, че политиката е мръсна работа и че всички занимаващи се с нея са маскари. И това е ключова предпоставка страната да се управлява наистина от маскари.“ Това каза Христо Иванов, председател на партия „Да България“ снощи в Димитровград. Той бе тук за учредяване на местната структура. Пред членове и симпатизанти заяви, че когато нормалните хора са убедени, че да се занимаваш с политика е мръсно нещо и рисковано, те не участват в този процес. А когато няма нормални и свестни и хора с характер, в политическия процес остават само маскарите и получаваме това, което виждаме в момента в България.

За председател на местната структура на „Да, България!“ в Димитровград бе избран Иван Стойчев. Заместник ще му е Ангел Ангелов. „Да, България!“ участва на последните местни избори с ДСБ и „Зелените“ в Коалиция “Демократична България – Обединение“ и има двама общински съветници в местния парламент – Катя Панева и Асен Самуилов.

„Да, България!“ е част от „Демократична България“, основната политическа платформа, с която смята да участва в следващите избори. „През 2019 минахме през европейски и местни избори, а коалицията се наложи като бранд. Хората могат спокойно да гледат на нея като ясния субект в център – дясно, за който да гласуват без притеснения, че ще се разпадне или че ще избухне в разправии и настабилност.

Ако до началото на тази година хората, които искат да гласуват за здрава ръка, знаеха,  че това е Бойко Борисов. Тези, които искат носталгия, знаеха, че БСП е насреща. За тези, които се вълнуват от патриотични послания – това са патриотите, а чистата корупция, това е ДПС. Но демократите, които искат повече свобода, повече Европа, повече правила, повече лична инициатива, вече знаят кой ги представлява и това е много важна предпоставка.

„В България хората се научиха да си ценят свободата и ние сме единствените, които могат да ги представляват в това отношение“, заяви лидерът от София. Две проучвания на „Алфа Рисърч“ и на „Маркет Линкс“ потвърдили, че „Демократична България“ има всички шансове да бъде представена в следващия парламент в рамките  между 5 и 9%. Изследванията показвали и широка периферия от поддръжници от около 15%, които гледат на „Демократична България“ с надежда. Това са хора, които искат много повече от България, от това което виждат в момента, но все още от коалицията не са ги убедили, че имат потенциал да заслужат тяхното доверие.

„Имаме хоризонта, към който да растем, имаме хората, които са ни забелязали, че работим добре, но ключовото е да се подготвим добре затова, които предстои. 2021 година ще бъде година на два избора – за Народно събрание и за президент. Публичните боричкания между Радев и Борисов показват,  че вече сме в президентска кампания.“ С тези думи завърщи официалното си изказване Христо Иванов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 20, 2019 21:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама