Хомеопатията е природна медицина, тя не интоксикира, не алергизира, което прави другата медицина.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 7, 2007 15:27

Хомеопатията е природна медицина, тя не интоксикира, не алергизира, което прави другата медицина.

Д-р Пенка Янева работи като лабораторен лекар в болницата в Тополовград. Зодия ,,Водолей”, омъжена, с един син. През 2000 г. завършва обучението си по хомеопатия при френски преподаватели в Центъра по обучение и развитие на хомеопатията в България. Там се е обучавала 3 години, след това още две – в специалния курс на обучение и една година – допълнителна квалификация. Междувременно завършва курсове по ирисова диагностика, су-джок (ръка, крак) акупунктура при руски преподаватели, цветолечение по метода на д-р Бах, ,,Рей-ки”- японско лечебно изкуство с универсална енергия и скенар терапия, разработка на НАСА за космически условия.

 

В кабинета, намиращ се  в бащиния й дом на улица ,,Тунджа”, д- р Янева е поставила на стената по-голяма част от дипломите за завършени обучителни курсове. Помещението е скромно обзаведено, добре подредено и с позитивно излъчване, каквото има и самата с-р Янева.

Д-р Янева, кои от всички методики използвате при прегледите на пациентите?

Обикновено използвам няколко от тях, с които диагностицирам болките на пациентите. Предлагам и компютърна диагностика на всички органи и системи на тялото по китайска медицина с диагностичен прибор, който показва здравословните проблеми на пациента на всички нива. С него се фиксират точки на ръцете и краката и замерват меридианите на лявата и дясната половина. Съотношенията между тях имат определена интерпретация и по компютърен път дава здравословно състоянието на всички органи и системи – бели дробове, стомах, дебело черво, бъбреци и др. Долу на екрана на компютърната програма ми показва съотношението на ин  ян енергиите по китайска система. Су-джок работи по тази медицина.

Тук диагностицираме къде и  какви проблеми има пациентът, за да бъде информиран той какво не е в ред при него. След това провеждаме лечение с хомеопатия, прилагаме и капките на д-р Бах.

 

Какви болести лекувате?

Лекуваме хронични здравословни проблеми, натрупани с години. Също така и проблеми с различни органи и системи.

Каква е разликата с другата медицина?
Хомеопатията е природна медицина, тя не интоксикира, не алергизира, което прави другата медицина. Когато пациентът е алергичен и официалната медицина не е в състояние да помогне, или когато има непоносимост към определени лекарствени препарати, или въпреки лечението няма подобрение, той тръгва да търси други начини и се обръща първо към нас, защото хомеопатията е природна медицина. Ние лекуваме пациентите със средства, които са напълно безвредни и нетоксични.

Според мен по-важното е, че има алтернатива на техните проблеми и е важно, хората да го  знаят. Хомеопатията е възникнала преди около 200 години от д- р Самюел Ханиман, който е осъзнал невъзможността и безсилието на другата медицина.

Както казват наши приятели хомеопатията е за интелигентни хора, в смисъл такива, които се грижат за здравето си. Това е най-големият капитал на човека.

Какви са взаимоотношенията ви с други доктори. 

На практика – никакви. Все още има скептицизъм в по-голяма част у тях. Фактът, че всяка година все повече медици отиват да се обучават на хомеопатия, означава, че този метод се популяризира изключително много в България. Хомеопатичната организация е клон на Лекарския съюз. Дано нещата станат както в Германия и Франция, където тя се реимбурсира (финансира) от  Здравноосигурителната каса. В България в момента НЗОК не може да осигури средства за традиционната медицина, а камо ли за тези екстри.

Набира ли популярност Вашата медицина?

В наше време хората започват все повече да осъзнават необходимостта да се лекуват с подобни методи на лечение, защото лекарствата, които вземаме са химия, храната общо взето е с оцветители, набухватели и др., които са химия, водата е с пестициди и хербициди, с които е наторявана земята.  Въздухът, който дишаме, също е погълнал много химически вещества. Ако не обърнем поглед към природата, ние не можем да оцелеем като човечество, така си мисля аз. Тази медицина официално е навлязла в България със Закона за здравето. Принципът на хомеопатията, която означава “подобно страдание” е, че подобното се лекува с подобно. Работи се с безкрайно високи разреждания, а източниците на хомеопатичните лекарства е от растителното, животинското и минералното царство.

По-скъпо ли е лечението.

Не, в никакъв случай не излиза по-скъпо.

От къде са Ви пациентите?
При мене идват хора от много места – от гр. Бургас, гр. Стара Загора и други краища на страната. Дойде от Сливен един мъж, който страдаше от много остра форма на заекване. Човекът бе интелигентен и явно много е чел. Ходил е къде ли не, превил е лечението на Петър Димков. Не е получил подобрения. Аз му изписах лечение. За една година той получи съществени подобрения и сега говори спокойно. Нещата чувствително се подобриха при него.

Друг един пациент, военен, след проведено лечение с антибиотици, е направил астма. Ходил в Стара Загора, София и след това дойде при мене и излекувахме астмата.

Интересни случаи да ни разкажете.

Детенце на 10 години с кривогледство. Приложихме му скенар терапията и със семи терапията су-джок му и за 13 дни му оправихме окото. Това дете го лекувахме комплексно и се получи един невероятен резултат. След това то се отвори и стана неузнаваемо.

Друг уникален случай бе този с бебето Данаил, което бе на 8 месеца и имаше хепатит ,,С”. Беше с много лоши чернодробни показатели. Докараха го само един единствен път, аз му предписах лечение и то се излекува.

Друго дете доведоха със зачервяване на окото. С капките и мехлема, които са използвали, само временно затихва проблемът и после отново се възобновява. С ирисодиагностиката установих, че има проблеми на черния дроб. Казах си вярно, трябваше да се досетя, че черният дроб е свързан с очния анализатор, разсъждавам по китайска медицина. Изписах хомеопатична терапия, за да лекуваме черния дроб. Когато след време го доведоха за контролен преглед, детето вече нямаше проблеми.

Как разбирате кой метод да приложите точно при лечението на определено заболяване?

Всички методи водят към една и съща цел, но постигната с различни средства. Хората се раждат с позитивите на своите характери, но поставени в една или друга ситуация получават  негативи и всъщност с тези есенции ние отмиваме негативите, а позитивите остават. Казват, че всички заболявания се формират на психо-емоционално ниво.

Не Ви ли се струва, че това е повече философия, отколкото медицина.

Медицина е, защото е обърната 100% към здравето на хората, само че стилът и почеркът са толкова естествени, че някои хора не могат да ги възприемат. И хомеопатията, и цветолечението, и всички тези методи действат много елегантно, фино, нежно. Затова се казва, че хомеопатията е нежната медицина на бъдещето.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 7, 2007 15:27
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Янислав януари 30, 02:04

    Ужас и безумие. Няма ли кой да я спре тази самозабравила се женка.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама