„Хангар 42“ свири на „Бадемови приказки“ в Ивайловград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 25, 2019 09:27

„Хангар 42“ свири на „Бадемови приказки“ в Ивайловград

Хасковската рок група „Хангар 42“ събра почитатели на централния площад в Ивайловград. Нейното изпълнение бе част от Фестивала на изкуствата „Бадемови приказки“ на град Ивайловград. Те изпълниха свои авторски песни, за което бяха аплодирани от публиката.
В културните събития, свързани с празниците „Бадемови приказки“, бе включена и комедията „Различен от всички”. Постановката бе в голямата зала на НЧ „Пробуда 1914“. Артистите – Стелиян Николов, Деляна Хаджиянкова, Антоанета Станчева и Людмила Стоин, накараха зрителите да забравят умората след тежкия работен ден, а по лицата им се появиха усмивки.
Иванка Шекерова е неразривно свързана с културата на южния град. Тя, заедно с Мартин Стоянов – Мартист, които представиха своя съвместен проект – „Песните от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те“. На фона на любимите песни на Лея Иванова, Лили Иванова и Силвия Кацарова, посетителите на музикално-поетичната вечер се насладиха на изложба на стари снимки на Ивайловград.
На 22 май се състоя тържественият концерт по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. На сцената на читалището се изявиха изпълнители от школата по балет, ТК „Карамфилчето”, Женска група за автентичен фолклор, Художествено слово при СУ „Христо Ботев” и със специалното участие на Хорова школа „Свиленград” при НЧ „Просвета – 1870”.
Кметът Диана Овчарова в своето слово приветства присъстващите и всички деятели на културата и образованието.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 25, 2019 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.