„Хангар 42“ свири на „Бадемови приказки“ в Ивайловград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 25, 2019 09:27

„Хангар 42“ свири на „Бадемови приказки“ в Ивайловград

Хасковската рок група „Хангар 42“ събра почитатели на централния площад в Ивайловград. Нейното изпълнение бе част от Фестивала на изкуствата „Бадемови приказки“ на град Ивайловград. Те изпълниха свои авторски песни, за което бяха аплодирани от публиката.
В културните събития, свързани с празниците „Бадемови приказки“, бе включена и комедията „Различен от всички”. Постановката бе в голямата зала на НЧ „Пробуда 1914“. Артистите – Стелиян Николов, Деляна Хаджиянкова, Антоанета Станчева и Людмила Стоин, накараха зрителите да забравят умората след тежкия работен ден, а по лицата им се появиха усмивки.
Иванка Шекерова е неразривно свързана с културата на южния град. Тя, заедно с Мартин Стоянов – Мартист, които представиха своя съвместен проект – „Песните от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те“. На фона на любимите песни на Лея Иванова, Лили Иванова и Силвия Кацарова, посетителите на музикално-поетичната вечер се насладиха на изложба на стари снимки на Ивайловград.
На 22 май се състоя тържественият концерт по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. На сцената на читалището се изявиха изпълнители от школата по балет, ТК „Карамфилчето”, Женска група за автентичен фолклор, Художествено слово при СУ „Христо Ботев” и със специалното участие на Хорова школа „Свиленград” при НЧ „Просвета – 1870”.
Кметът Диана Овчарова в своето слово приветства присъстващите и всички деятели на културата и образованието.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 25, 2019 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама