Гражданите няма да плащат и не носят имуществена отговорност при санирането

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 26, 2015 10:36

Гражданите няма да плащат и не носят имуществена отговорност при санирането

Акценти

  • Организаторите трябва да знаят, че могат да се появят и други разходи, свързани с разяснителната кампания, за размножаване на документите за попълване.

Свързани публикации

Гражданите няма да плащат и няма да носят никаква имуществена отговорност при реализиране на Националната програма за саниране. Това каза заместник-областния управител Станислав Дечев в Харманли, на събрание с граждани. Срещата бе организирана от ГЕРБ, а на нея той отговаряше на въпроси. Прикани харманлийци да побързат със създаването на сдружения, защото сред първите ще бъдат онези, които най-напред го регистрират в общината. След това ще има проверка от Областна администрация и одобрен блока ще може да сключи договор.

За малките блокове, които са под 36 апартамента ще има друга програма.

На страховете на някои, че апартаментите им могат да бъдат запорирани пред банка юристът Иван Димитров обясни, че сдружението се създава само и единствено за ремонт и обновяване на сгради етажна собственост. То няма право да тегли кредити, няма собственост, има единствен ангажимент за участие в санирането. Разходите за него са 10 лева за БУЛСТАТ и 6 лева за издаването на спесимен, на представляващия го. Все пак организаторите трябва да знаят, че могат да се появят и други разходи, свързани с разяснителната кампания, за размножаване на документите за попълване. Те са около 10 листа, но когато това се умножи по 40 – 50 собственици, може да се получи някаква сума.

Няма да се развалят никакви подобрения, но те ще се уеднаквят и фасадата на блока ще бъде вкарана в ред. Допълнителните неща, изградени на терасите ще останат. Освен покривите ще се ремонтират или сменят и елементи на ВиК системата или ел. кабели. Това се отнася само за щрангове.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 26, 2015 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама