„Господин Балкански“ спечели Златната камила в Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 18, 2015 16:03

„Господин  Балкански“ спечели Златната камила в Тополовград

Акценти

  • Театралите, носителите на Голямата награди ги нямаше на финала, затова ще я получат по пощата

Свързани публикации

Голяма награда на тополовградския театрален фестивал спечелиха самодейците от Народно читалище „Пробуда – 1924”, Плачковци. Те се представиха със спектакъла „Господин Балкански” от Георги Данаилов и заслужиха статуетката “Златна камила”. Тях ги нямаше при връчването на приза, затова ще го получат по пощата.

На финалната вечер бяха раздадени награди за оригинално сценично решение на спектакъл, за най-добра главна мъжка и женска роля, за поддържащи роли, награда на името на Велко Кънев за оригинално реализиране на спектакъл по български текст и за дебют, награда на името на Илко Карайчев за театрално постоянство и всеотдайност.

Всички състави, участвали в Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”- Тополовград 2015 получиха грамота за участие и почетен юбилеен медал.

През последната вечер бе представена постановката на драматичен театър „Адриана Будевска“ – „Диагноза Едит Пиаф“, с участието на Тини Димитрова.

За юбилейното 20-то издание на фестивала през тази година нямаше селекция и комисия и бяха поканени за участие 19-носители на големите награди през годините.

Пред последната седмица в Тополовград, съпътстваща програма бе различна от другите години. Имаше изложба на карикатури, кулинарен театър на Ути Бачваров, томбола и конкурс за литературно произведение „Фестивалът моя живот“ .

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 18, 2015 16:03
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Lee C. май 18, 22:08

    Невероятно, едно от малкото впечатляващи събития в Тополовград. Да са живи и здрави и организаторите и участниците и все така да ни радват. 🙂

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама