Глобиха с 1 000 лв. фермер, сякъл с брадва 5 крави

Христо Христов
От Христо Христов декември 28, 2014 10:28

Глобиха с 1 000 лв. фермер, сякъл с брадва 5 крави

Глоба от 1 000 лв., трябва да плати фермер убил с брадва 5 крави, реши Хасковския окръжен съд и така потвърди решението на колегите си от Районен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Става дума за 68-годишният Иван Челлиев от маджаровското село Горно поле, който е съсякал с особена жестокост 5 крави, които не били негови.  Ударите причинили тежки страдания на добичетата.
Това станало през юли 2012 г. Повод за проявената агресията на Иван станал, че тогава кравите влезли в имота и стъпкали реколтата му. В обясненията си пред първата инстанция подсъдимият отрекъл да е  виновен, а пред състав на окръжен съд поиска да бъде оправдан. Свидетели обаче заявили пред полицията, че Челлиев, който е с лоши характеристични данни, е наранил животните. Според Окръжна прокуратура – Хасково обжалваната присъда е правилна и законосъобразна.

Първоначално делото е трябвало да се гледа в Районен съд Харманли, но там магистратите са си направили отвод. От Върховния касационен съд постановили процеса да се гледа в Хасково.

Христо Христов
От Христо Христов декември 28, 2014 10:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.