Глобиха с 1 000 лв. фермер, сякъл с брадва 5 крави

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 28, 2014 10:28

Глобиха с 1 000 лв. фермер, сякъл с брадва 5 крави

Глоба от 1 000 лв., трябва да плати фермер убил с брадва 5 крави, реши Хасковския окръжен съд и така потвърди решението на колегите си от Районен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Става дума за 68-годишният Иван Челлиев от маджаровското село Горно поле, който е съсякал с особена жестокост 5 крави, които не били негови.  Ударите причинили тежки страдания на добичетата.
Това станало през юли 2012 г. Повод за проявената агресията на Иван станал, че тогава кравите влезли в имота и стъпкали реколтата му. В обясненията си пред първата инстанция подсъдимият отрекъл да е  виновен, а пред състав на окръжен съд поиска да бъде оправдан. Свидетели обаче заявили пред полицията, че Челлиев, който е с лоши характеристични данни, е наранил животните. Според Окръжна прокуратура – Хасково обжалваната присъда е правилна и законосъобразна.

Първоначално делото е трябвало да се гледа в Районен съд Харманли, но там магистратите са си направили отвод. От Върховния касационен съд постановили процеса да се гледа в Хасково.

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 28, 2014 10:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама