Гласуваха яки глоби за нарушителите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 22, 2006 06:19

Гласуваха яки глоби за нарушителите

Едноличните търговци и юридическите лица ще плащат вече яки глоби, ако нарушават Наредба №3 – за отглеждане на животни на територията на общината. Минималната глоба вече от 50 лева скача на 500. Вдига се и санкцията за нарушителите по друга Наредба, за замърсяването на територията от МПС. Таванът й от 500 скача на 5 000 лева. Съветниците решиха това във вторник.
Мотивите за драстичното увеличение на санкциите останаха в тайна за данъкоплатците. „Минималната глоба, която се прилага при закони от Народното събрание, е 200 лева. Защо ние я вдигаме толкова?“, попита юристът Катя Господинова. „Това ще съсипе дребния бизнес в Харманли“, алармира тя.
Безмълвните леви обаче не се трогнаха от това и си гласуваха тяхното.

РАЗПРЕДЕЛИХА 181 ХИЛЯДИ

181 хиляди лева, преотстъпени данъци от държавата разпределиха съветниците на последната си сесия. От тях 53 315 лв. отиват за ремонти на ОДЗ ,,Ален Мак“ и ЦДГ ,,Пролет“, 20 хил. за Дом за възрастни хора, 9 116 лв. за довършване на пожароизвестителната инсталация на училище ,,Иван Вазов“, още 10 000 за аварийни ремонти за парен котел и таван на фоайе на училището , 6 хиляди за ,,Алеко Константинов“, 2 656 за покрива на училище ,,Иван Вазов“ – село Славяново, 3 700 за лагера в Добринище, 17 хил. за ремонт на покрива на музея
За културата са отделени 1 200 лева за постановката на ,,Перпетум мобиле“. Други 5 хиляди ще отидат за изплащане на част от заплатите работещите в читалище ,,Дружба“. Това са парите, които не са им изплатени за 2000 година от настоятелството по това време, поясни кметът.
Повечето от тези пари вече са похарчени от средства на общината и сега ще влезнат отново в нейния бюджет.
2 бона за
тържества
2 000 ще изхарчи общината за отпразнуване на влизането ни в ЕС през следващата година. Това гласуваха съветниците във вторник.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 22, 2006 06:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама