„Герганин извор“ с нова издънка, “Свиленград – 1921 II “ – разгромен

7 минути

Отборът на „Герганин извор“ направи поредната си домакинска издънка, а „Свиленград – 1921 II” бе разгромен с 10:0.
В събота, 13 април, на стадион “Бисер Арена” пред близо 100 зрители се изигра срещата между тима на Петър Валчев – Каката и „Бенковски“, Симеоновград. Тя завърши при резултат 1:1.
Още от самото начало на срещата домакините натиснаха своя противник и бе въпрос на време да отбележат гол. Но това, за жалост на феновете им, не стана през първото полувреме. Втората част на срещата също започна с натиск на „Белия балет“ и голът се получи, след като Пламен Колев изпълни перфектен свободен удар. Последваха нови два пропуска на момчетата от Бисер до 75-та минута. Тогава гостите се мобилизираха, изнесоха играта в по-предни позиции и успяха да изравнят с единствения си точен удар във вратата на „Герганин извор“. Точното попадение реализира Сашо Тонев.
До края на срещата голмайсторът на групата от миналия сезон – Димитър Иванов, пропусна да отбележи победен гол в 90-та минута. Тогава се оказа очи в очи срещу вратаря на „Бенковски“, който си свърши перфектно работа.
Така при резултат 1:1 завърши срещата.
В друга среща АФК „Хасково“ записа сериозна победа. Момчетата на Живко Иробалиев разбиха с 10:0 състава на „Свиленград – 1921 II“. Анатоли Тонев направи хеттрик, Хакан Мустафа и Станислав Стефанов вкараха по два гола, а с по един се отчетоха Григор Георгиев, Стефан Киков и Христо Христов.
В мач с много обрати в с. Горски извор”, гостуващият „Топлика“ успя да надделее с 4:2 над домакините от „Извор“. За победителите се разписаха баща и син Калин и Иван Калинови, Стефан Инджов и Станимир Симеонов, а за изворовци точни бяха Емил Николов и Сеид Себат.
Обилният дъжд през почивните дни провали няколко мача в региона. Това са „Хеброс 1921“ – „Раковски“ и „Любимец 2018“ – „Тунджа“.
Предвидено е те да се играят на резервната дата 26 април, петък, от 14:00 и 17:00 часа в Бисер.
По същото време в Стамболово местният едноименен тим приема „Герганин извор“ за отложен двубой от XIV кръг.

Утре от 17:00 часа играят „Бенковски” и „Любимец 2018″, “Раковски”и „Любимец 2000“.

В неделя 21 април, от 17:00 часа се срещат „Свиленград 1921 II” и „Герганин извор”,”Тунджа” и „Извор” и „Топлика”със „Стамболово”

Снимка: Антон Антонов

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.