Георги Карамилев: “Да помагаш на хората е привилегия, която не всеки има”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 8, 2019 08:41

Георги Карамилев: “Да помагаш на хората е привилегия, която не всеки има”

Георги Карамилев е от 2004 година в Симкое, Канада. За заслуги към местната общност е награден с „Медал 150 Канада“ (Canada 150 Medal)

Харманлиецът Георги Карамилев с бизнеса си от 7 години е част от местната общност на град Симкое в Канада. Хората тук го припознаха като свой близък, най-вече заради благотворителите прояви и привърженик и спонсор на събития.
Дейността му се следи от местните медии, които непрекъснато излъчват репортажи за благотворителността му, която е неспирна.

Наградите и отличията, които е получил за това, заемат цяла стена в офиса му.

Харманлийци познават Георги Карамилев като създател и първи президент на мотоклуб „Чакалите“ в града.
През 2004 г. заминава в Канада като компютърен специалист. Работи във фирма, която произвежда роботи за „Крайслер“. През 2008-ма, по време на кризата, е съкратен, но започва работа в пицария „Домино“ (Domino’s Pizza) в град Симкое, графство Норфолк.
Отначало е шофьор, след това става експерт по доставките и не подозира какво му е приготвило бъдещето. Джорж, както го знаят хората тук, е оценен от ръководителите си, което му дава възможност бързо да си проправя път напред. През 2012 г. му се отваря възможност и той придобива собственост в пицарията.
Откак е мениджър участва непрекъснато в благотворителни акции, подкрепящи хора, които имат здравословни проблеми, привърженик и спонсор е на много организации с нестопанска цел, агенции и обществени събития в града.
Една от чертите му е състрадателността към хората, които се нуждаят от помощ. Последната такава проява е през месец март, когато в един съботен ден решава да даде приходите от продажбата на пици за лечението на болно 4-годишно момиченце. Обикновено работи с около 5 – 6 човека, но в този ден са ангажирани 10 – 15, защото клиентите от района са съпричастни и поръчват повече от всеки друг ден. Всички казват за него, че е много добър човек, който не за първи път помага на хората в нужда, а той самият е много ентусиазиран от факта, че помага за спасяване на човешки живот.

Джордж и неговият екип на „Домино“ непрекъснато поддържат и подкрепят различни събития в града като Community Living Access, United Way, MS Walk, Big Brothers Big Sisters, Special Olympics,, Simcoe Lights, CIBC Run for the Cure, Terry Fox, Blood Donor Clinics, CAS, OPP, дава рамо на медии, спортни клубове.

Тази му дейност не остава незабелязана и през 2017 г. е награден с „Медал 150 Канада“. Отличието се присъжда на всеки 25 години от Парламента на Канада. За медала е предложен от общината на Симкое.

През 2015 г. Джордж научава за проблемите на млада дама със здравословни усложнения и борбата, с която се сблъсква семейството й, за да се справи с болестта. Решава да набере средства, които да помогнат за компенсиране на медицинските и транспортните разходи и тези за живот. За един ден екипът на „Домино“ събира над 22 000 долара благотворително.
През 2017 г. за пореден път Джордж и екипът му помагат на друго семейство, в което има млад болен човек. Със солидна подкрепа на местните жители събират над 36 000 долара за това семейство. Това кара хората от екипа му да се чувстват и привилегировани и удовлетворени, че имат такава възможност да помагат на хората в беда.
„Когато хората си сервират яденето от пицария „Домино“, те не просто купуват храна за себе си, приятели, семейство или колеги. Те също инвестират в собствената си общност!“ Това са думи на харманлиеца Георги, или канадеца Джордж, който показва как човещината и бизнесът могат да вървят ръка за ръка в името на доброто съжителство.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 8, 2019 08:41
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Банкова октомври 14, 14:39

    Респект и уважение,браво на момчето !!!

    Отговори на този коментар
  2. Владо октомври 10, 08:01

    Браво Жорка 👏👏👏👏👏

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама