Евтина сграда става все по-скъпа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2017 09:29

Евтина сграда става все  по-скъпа

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 16/47 21-27 април 2017

Свързани публикации

Сградата на бившата Тютюнева промишленост, преустроена на общежитие, се нуждае от още пари, за да бъде пусната в експлоатация. Оказа се, че ремонтът й не е бил качествен, защото веднага след като строителите си заминаха, мазилки се напукаха и започнаха да падат. Още при първия дъжд, хидроизилацията на помещение на покрива се свлече.
Изпълнителят е дал 100 години гаранция, така че според договора, през следващия век, тук често ще идват строители, за да си ремонтират ремонтите.
Контрактът за строителство от 3 декември 2013 и е подписан с фирма „Хидроизомат АД“ – София, представлявана от Иван Христов Кралев и от кмета Михаил Лисков. Съгласно него трябва да се извършат строителни дейности за 351 484.57 без ДДС. Трябва да се направи преустройство на административна сграда бул. „България 13“ в жилищна, съгласно одобрената количествено стойностна сметка към договора.
След сигналите за некачествената работа на фирмата, с протокол, подписан от представители на Строителен надзор и възложителя са констатирани забележки за недобре изпълнение на довършителните работи. Отбелязано е, че в мазетата няма врати, нито ел. инсталация, не са измазани.
В документа е предписано нередностите да се отстраняват поетапно и от фирмата са започнали да го правят.
В сградата са оформени 10 апартамента по 55 квадрата и 11 студия, от около 33 квадратни метра.
За да може обществената поръчка да е по-евтина, в нея няма включено обзавеждане на стаите. Тъй като в тях ще се настаняват социално слаби, те трябва да имат най-елементарно обзавеждане на кухненски боксове с мивка и шкафове, баня с топла вода.
Необходими са още над 20 000 лева за да се въведат в ред помещенията
Сега престои създаването на втора комисия, в която ще има общински съветници. Тя ще извърши отново оглед на довършителните работи. Трябва да констатира дали са отстранени предишните недобре извършените дейности от строителя и възможно ли е да бъда въведена в експлоатация сградата в състоянието, в която се намира.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2017 09:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама