Евтина сграда става все по-скъпа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2017 09:29

Евтина сграда става все  по-скъпа

Сградата на бившата Тютюнева промишленост, преустроена на общежитие, се нуждае от още пари, за да бъде пусната в експлоатация. Оказа се, че ремонтът й не е бил качествен, защото веднага след като строителите си заминаха, мазилки се напукаха и започнаха да падат. Още при първия дъжд, хидроизилацията на помещение на покрива се свлече.
Изпълнителят е дал 100 години гаранция, така че според договора, през следващия век, тук често ще идват строители, за да си ремонтират ремонтите.
Контрактът за строителство от 3 декември 2013 и е подписан с фирма „Хидроизомат АД“ – София, представлявана от Иван Христов Кралев и от кмета Михаил Лисков. Съгласно него трябва да се извършат строителни дейности за 351 484.57 без ДДС. Трябва да се направи преустройство на административна сграда бул. „България 13“ в жилищна, съгласно одобрената количествено стойностна сметка към договора.
След сигналите за некачествената работа на фирмата, с протокол, подписан от представители на Строителен надзор и възложителя са констатирани забележки за недобре изпълнение на довършителните работи. Отбелязано е, че в мазетата няма врати, нито ел. инсталация, не са измазани.
В документа е предписано нередностите да се отстраняват поетапно и от фирмата са започнали да го правят.
В сградата са оформени 10 апартамента по 55 квадрата и 11 студия, от около 33 квадратни метра.
За да може обществената поръчка да е по-евтина, в нея няма включено обзавеждане на стаите. Тъй като в тях ще се настаняват социално слаби, те трябва да имат най-елементарно обзавеждане на кухненски боксове с мивка и шкафове, баня с топла вода.
Необходими са още над 20 000 лева за да се въведат в ред помещенията
Сега престои създаването на втора комисия, в която ще има общински съветници. Тя ще извърши отново оглед на довършителните работи. Трябва да констатира дали са отстранени предишните недобре извършените дейности от строителя и възможно ли е да бъда въведена в експлоатация сградата в състоянието, в която се намира.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2017 09:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.