Есенен празник организират невенчетата

Руска Георгиева
От Руска Георгиева ноември 26, 2015 02:38 Updated

Есенен празник организират невенчетата

Празник, посветен на есента под мотото ”Обичам есента” се проведе в ОДЗ ,,Невен” в Елхово през миналата седмица. През нея малките палавници проведоха мероприятия и във връзка с отбелязване на световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП.

С дидактични игри бяха постигнати цели за организиране на ситуация на пътя, пресичане на светофар и пешеходна пътека и демонстриране на основните правила за безопасност на улицата. Децата участваха в игрите с особено голям интерес.

Сезонните промени в периода на предучилищната възраст в образователно направление „Природен свят” чрез образователно съдържание поставят основите на формиране на представи за животинския и растителен свят,за условията на живот в природата.

В игрово познавателни ситуации децата преживяха празник на свободното познание с артистично пространство,с много стихове и песни за есента.

В групичката на учителките Евдокия Ленчева и Красимира Михалева шестодишните проведоха игрова ситуация „Правила за пресичане”. Тя премина под формата на игри и много интересни и радостни емоции. Целта на мероприятието бе децата да обяснят правилата за безопасност. Демонстрираха знания за безопасно пресичане.

В групата на учителката Я. Стоянова се проведе ситуация на тема „Да се движим безопасно”.

Малчуганите от група ”Сладурани бърборани” демонстрираха познания, артистичност. Много радостни емоции се изявиха в стиховете и песните за есента ,,Есенен етюд”, ”Горски бригади”, ”Танци на листата”.

Децата от група ”Детско царство” участваха в ситуацията с песни ”Вятърко листи в гората пилее”, ”Патенца”, стихотворението ”Капят листата” и танца ”Мики Маус”.

Група ”Доброта“ се изявиха с песента „Гроздобер”, стихотворението на Леда Милева ”С три брезички” и музикална група ”Светофар”.

Четири-пет годишните деца от група”Приятели“ изтанцуваха танците ”Зеленчуци”, ”Гъбки в гората” и рецитираха и пяха за есента.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева ноември 26, 2015 02:38 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.